Link açıqlığı

Saatnıñ esas haberi

Yüzlerce adamlar qırımtatar faalleri Zudiyeve ve Saliyevağa qol tutmaq içün mahkeme binaşı yanına keldi


Aqmescitniñ Kiyev rayonı mahkemesi yanında
Aqmescitniñ Kiyev rayonı mahkemesi yanında

Bütün Qırımdan 300-ge yaqın adam Rusiye nezaretindeki Aqmescitniñ Kiyev rayon mahkemesi yanına Lütfiye Zudiyeva ve Mümine Saliyevaga qol tutmaq içün keldi, bugün olarğa qarşı Rusiye Memuriy cinayetler kodeksiniñ 20.3 maddesine köre qabaatlavlar baqılacaq. Bu aqta Qırım.Aqiqat mühbiri bildire.

Mahkeme oturışı saat 9:30 başlanacaq edi, amma keçke qala, çünki dava malümatı alâ daa mahkeme kantselâriyasına berilmedi.

“Bizim güzel, sevimli, Qırımda ve onıñ tışında belli olğan uquq qoruyıcılarımızğa qol tutmaq içün bugün o qadar tata-qardaşlarımız, vatandaşlarımıznıñ toplanğanı pek tesirli. Esnas uzatılğanına baqmadan, advokatlar ve cemaat imayeciler taqımı soñuna qadar turmağa azır”, - dedi advokat Emine Avamileva.

Rusiye quvetçileri mayısnıñ 30-nda eki qırımtatar faalini tuttı: aq qorçalayıcı ve cemat jurnalisti Lutfiye Zudiyevanı ve Bağçasaraydaki «Hizb ut-Tahrir davası» mabüsiniñ ömür arqadaşı, «Qırım balalığı» teşebbüsiniñ koordinatorı Mümine Saliyevanı. Ekisi de Rusiye Memuriy cinayetler kodeksiniñ 20.3 maddesine istinaden qabaatlana – yasaqlanğan timsallerniñ numayışı.

Zudiyeva aytqanına köre, dava malümatında 2014 yılı aprelde yapılğan Tagir Minibayevniñ yazısı keçe, o internet yazıda Zudiyeva qayd etilgen edi.

Al-azırda Qırım ve qomşu Rusiyeniñ müessiseleri bir de bir izaat bermediler.

XS
SM
MD
LG