Link açıqlığı

Saatnıñ esas haberi

Koronavirus: hastalarnıñ sayısı 70 biñge yaqınlaştı


Fevralın 16-na koronavirusa yoluxanların sayı 69 256 nəfərə yüksəldi, 1,669 nəfər öldü. Bu barədə Azadlıq Radiosu yazır.

Fevralniñ 16-sına binaen koronavirusnen hastalanğanlarnıñ sayısı 69 256 adam oldı, 1 669 adam öldi. Bunı Azatlıq Radiosı haber ete.

Eñ çoq infeksiya ve ölüm qıta Çinde qayd etildi. Birer ölüm adisesi - Filippinde, Hong Kongda, Yaponiyada ve Frenkistanda.

9 645 hasta adam tedaviylendi.

Tünevin Frenkistanda koronavirustan Qıtay studenti elâk oldı.

Fevralniñ 14-de Rusiye ile Çin arasında çarter reyslerine yasaq ükümsürip başladı. Rusiyede resmiy malümatqa köre, al-azırda hastalar yoq.

Bütündünya Sağlıq Teşkilâtınıñ (BST) konsultatnı Ayra Longini söylegenine köre, dünya ealisiniñ üçte ekisiniñ yañı bir koronavirusqa yoluqa bile.

Çinniñ Hubei vilâyetinde 242 ölüm ve 14 840 koronavirus hastalığı adisesi aqqında bildirdiler. Bu diagnostikanıñ metodologiyası deñişkeninden soñ oldı.

2019-nCov (COVID-19) virusı büyük koronaviruslar gruppasına aittir. Bazılarda hastalıq qolay keçe, bazılarınla suvuqlanuv ve gripp alâmetleri, em de yüksek sıcaq ve öksürik bar, ağır hastalarda nefes tarlığı qayd etile. Bu öldürici ola bilecek pnevmoniyağa keçe bile.

XS
SM
MD
LG