Link açıqlığı

Saatnıñ esas haberi

FSB, Qırım.Aqiqat müellifiniñ Qırım kirişini 34 yılğa yasaqladı


Taras İbragimov
Taras İbragimov

Yanvarniñ 18-nde Rusiye FSBsiniñ hadimleri Qırım.Aqiqat muarririyetinen işbirligi yapqan ukrainalı jurnalist Taras İbragimovnıñ Rusiyege ve onıñ işğali altındaki Qırımğa kirişini yasaqladı. Bunı o, Qırım.Aqiqatqa haber etti.

Qırım ve Herson vilâyetiniñ memuriy sıñırında İbragimovğa berilgen qararda Rusiyege ve Qırımğa kirişi 2054 senesi mayısnıñ soñuna qadar yasaqlana, dep aytıla. Jurnalistniñ aytqanına köre, er şey nezaketli oldı, amma yasaqnıñ sebepleri qararda yoq, olarnı ağzaviy şekilde de bildirmediler.

«Bunıñ sebebi jurnalist faaliyetim ve Qırım ve Rusiyede qırımtatarlarnıñ mahkemelerini faal sürette aydınlatqan neşirlerdeki işim ola, dep tüşünem», – dep añlattı İbragimov.

Onıñ bildirgenine köre, onıñ parmaq izleri alındı, foto yapıldı.

FSB sıñır hızmetiniñ kiriş yasağına dair qararı
FSB sıñır hızmetiniñ kiriş yasağına dair qararı

2019 senesi fevralniñ 18-nde Qırım.Aqiqatnen işbirligi yapqan fotoressam Alina Smutkonıñ Rusiye işğal etken Qırımğa kirişi 2028 senesine qadar yasaqlandı. Smutko, yasaqnıñ sebebi onıñ zenaat işi oldı, dep bildirdi. Alina Smutkonıñ fotoresimi Radio Free Europe/Radio Liberty Culture & Traditions umumşirket fotoresimler yarışınıñ üç ğalebe işinden biri oldı.

2018 senesi noyabr ayında Rusiye FSBsi Qırım.Aqiqatnen çalışqan ukrainalı jurnalist Alena Savçuknıñ Qırımğa ve qomşu Rusiyege kirişini 2028 senesine qadar yasaqladı. Onıñ aytqanına köre, kirişi Rusiyege kiriş ve çıqış tertibine dair Federal qanunnıñ 27-nci maddesiniñ 1-inci qısmına köre («Devletniñ mudafaası ya da telükesizligi, ya da cemaat nizamı, ya da eali sağlığını qorumaq maqsadınen») yasaq etildi.

2014 senesiniñ başında Qırım Rusiye tarafından ilhaq etilgen soñ Ukrainanıñ qıtadaki qısmı ile yarımada arasında şeklen memuriy, lâkin kerçekte aqiqiy olğan sıñır keçti. Herson vilâyetinde Qırım ile memuriy sıñırda üç kiriş/çıqış kontrol noqtası çalışa – «Kalançak», «Çonğar» ve «Çaplınka».

XS
SM
MD
LG