Link açıqlığı

Saatnıñ esas haberi

Boyko saylavnıñ birinci basamağınıñ neticelerinde “müsbet taraflar”nı köre


Yuriy Boyko
Yuriy Boyko

Muhalifet namzeti Yuriy Boyko saylavnıñ birinci basamağınıñ neticelerinde “müsbet taraflar”nı köre.

“Bugünki rejimniñ deñiştirilmesi - bu ukrainlerniñ talabıdır, ve o saylavnıñ endi birinci basamağında açıq-aydın köründi.Men adamlarğa minnetdarım ve ekinci turda da böyle areketler olacağına işanam. Adamlar, memleket taqdiri içün mesüliyetligini duya - olar daa beş yıl cenk ve qalabalıqta yaşamağa istemey. Bu saylavlarnıñ müsbet tarafıdır, ve men böyle olıp çıqqanından pek memnünim”, - dedi Boyko, dep bildire Azatlıq Radiosınıñ ukrain bölügi.

Onıñ aytqanına köre, ekinci basamaqnıñ da yalan ve aldatmasız keçkeni pek müim.

Saylav protokollarnıñ 71,27% baqılğan soñ, Merkeziy Saylav Komissiyası bildirgenine köre, Volodımır Zelenskıy alâ daa cedvelniñ ögünde (30, 46%), ekinci yerde Petro Poroşenko (16,16%). Ondan soñ Yuliya Tımoşenko (13,15%), Yuriy Boyko (11,54%), Anatoliy Ğrıtsenko (7,05%).

Martnıñ 31-inde Ukrainada prezident saylavları keçti. Saylavda iştirak 63,5% edi.

Milliy ekzitpolnıñ bildirgenine köre, Volodımır Zelenskıy 30,6%, Petro Poroşenko - 17,8%, Yuliya Tımoşenko - 14,2%, Yuriy Boyko - 9,7%, Anatoliy Ğrıtsenko - 7,1%, İgor Smeşko - 6,5%, Oleğ Lâşko - 4,7%, Oleksandr Vilkul - 4%, Ruslan Koşulınskıy - 1,7%, Oleksandr Şevçenko - 0,5% reylerni alğan.

Ukraina Merkeziy Saylav Komiteti, saylav neticelerini aprel 10-onace ilân etmeli. Saylavnıñ ekinci basamağı aprelniñ 21-inde keçirilecek.

XS
SM
MD
LG