Link açıqlığı

Saatnıñ esas haberi

Şçekun: işğal etilgen Qırımdan köçip kelgenler aqqında qanun «olsun dep» qabul etildi


Ukrainada «mecburen köçip kelgenler» aqqında qabul etilgen qanun Ukraina Yuqarı Radasınıñ qırımlılarnıñ problemlerini al etmege azır olmağanını isbatlay. Qanunnıñ alternativ leyhası bar edi, lâkin başqa variantnı qabul ettiler, «olsun dep».

Bunı Qırımdan köçip kelgenlerniñ koordinatorlarından biri Andrey Şçekun bildirdi, dep haber ete Tsentr jurnalistskih rassledovaniy.

«Ukraina Yuqarı Radası tarafından qanun leyhasınıñ bu variantnı qabul etüvi bizni şaşırttı. Alternativ variant bar edi – ihtisasiy, yahşı körüngen, halqara teşkilâtlar ve cemaat faalleri tarafından tanılğan soyu. Bu aqiqiy leyha edi, – dep ayta Şçekun. – Qabul etilgen qanun köçip kelgenlerniñ problemlerini çezmez».

Koordinatornıñ aytqanına köre, qabul etilgen qanun mecburen köçip kelgenlerniñ problemlerini «Nazirler şurasına qaldıracaq».

«Ğayrıdan azırlanmasına yollarlar, deñişmelerni qabul etip başlarlar ve er şey eñ azından bir yılğa qadar sozulacaq. Ukrainada qırımlılarnıñ problemlerini kerçekten al etmege azır degiller. Alternativ variantı bar edi de. Lâkin boş qanun qabul etildi, adamlarğa iç bir fayda ketirmeycek. Olarğa yardım etken qırımlılar ve cemaat teşkilâtlarınen nasıl etip aqıl tanışmadılar», – açuvlana Şçekun.

O, Qırım uquq qorçalayıcılarınıñ Ukraina prezidenti tarafından «mecburen köçip kelgenler» qanunınıñ yasaq etilmesine qol tutqanını bildirdi ve bunıñnen bağlı muracaat P.Poroşenkoğa azırlanğanını aydınlattı.
XS
SM
MD
LG