Link açıqlığı

Saatnıñ esas haberi

Taşeva: Ukrayina büyük ihtimalnen Qırımnı arbiy yolnen azat etecek


Tamila Taşeva
Tamila Taşeva

Ukrayina prezidentiniñ Qırım MC daimiy temsilcisi Tamila Taşeva Qırım.Aqiqatqa interevyü berir eken, Kıyiv büyük ihtimalnen işğal etilgen Qırımnı arbiy yolnen azat etecegini bildirdi.

O, Rusiyeniñ em büyük cenk başlamazdan evel, em şimdi de Qırımnıñ siyasiy ve diplomatik yolnen qaytarılması aqqında qonuşmaq istemegenini qayd etti.

Taşevanıñ sözlerine köre, Donetsk, Lugans, Herson ve Zaporijjâ vilâyetleriniñ bir qısmını işğal etme ıntıluvlarından soñ, yarımadanıñ işğalden azıt etilüvinde arbiy yolnıñ esas olğanı malüm olğan.

"Yerli eali ve arbiyler arasında ğayıplarnı ve grajdanlıq infraterkipniñ mahv etilüvini azğarğa endirmek içün siyasiy ve diplomatik yolnı da köz ögümizde tutamız, amma yarımadanıñ azat etilüvi büyük ihtisalnen arbiy yolnen olacağını pek yahşı añlaymız", - dedi o.

Satellit resimleri Qırımnıñ şimalinde «Ermeni Bazar» ve Perekop Rusiye keçiş noqtaları rayonında çift okop yolağı bar, dep köstere. Satellit fotoresimleri YE-105 yolunıñ eki tarafında da ve Sivaş gölü yanında yañı fortifikatsion inşaatlarnı kösterdi.

Evel Ukrayina prezidenti ofisiniñ yolbaşçı mesleatçısı Mıhaylo Podolâk Qırım.Aqiqatjurnalistlerine Ukrayina Qırımnı beş-yedi aydan qaytarır, dep ayttı.

Fevralniñ 24-nde Ukrayina prezidenti Volodımır Zelenskıy memleket Qırımnıñ işğalden qurtarıluvına azırlana, dep bildirdi.

Ukrayina prezidenti ofisiniñ yolbaşçı muavini İgor Jovkva Qırım.Aqiqatqa intervyü berip, Ukrayinanıñ er angi toprağınen bağlı uzlaşuvlar bir vaqıt Rusiyenen muzakere etilmeycek, dep ayttı. Onıñ qayd etkenine köre, kimse Qırım Kıyivniñ kontroli altına nasıl qaytarılır aytıp olamay, amma «qaytarılacaq». Onıñ aytqanına köre, «(Qırımnı qaytaruv) diplomatik yoluna arbiy vastalar» qoşula bile.

Roskomnadzor Qırım.Aqiqat saytını blok etti. Qırım.Aqiqatnıküzgü saytı vastasınen oqumaq mümkün:https://d1ug5n8f9xpr1h.cloudfront.net. Esas adise-vaqialarnı Qırım.Aqiqatnıñ Telegram ve İnstagram saifelerinden taqip etiñiz.

XS
SM
MD
LG