Link açıqlığı

Saatnıñ esas haberi

Qırımtatar halqınıñ aqsaqalları qırımtatarlarğa qarşı işkencelerni toqtatmağa talap ete


Qırımtatar halqınıñ aqsaqalları qırımtatar halqına qarşı işkence ve repressiyalarnı toqtatmağa talap ete, dep haber ete «Qırım birdemligi» cemaat birleşmesi.

Faallerniñ malümatına köre, Sudaq, Bağçasaray, Qarasuvbazar, Toplu köyü, Qışlav, Büyük Özenbaş, İçki ve Qırımnıñ diger yerlerinde yaşağan aqsaqallar muracaat yapıp, Nariman Ametovğa qarşı yapılğan işkencelerni takbih ete. Aqsaqallarnı «qanunsızlıq» açuvlandıra ve olar «işkence ve repressiyalarnı toqtatmağa» talap ete.

Hatırlatamız, dekabrniñ 17-nde saba Eski Qırımda Rusiye quvetçileri qırımtatarı Nariman Ametovnıñ evini tintti. O, tutuldı, onı belli olmağan yerge alıp kettiler. Narimannıñ ömür arqadaşı Elmaz Ametova, aqayı qırımtatar faalleri Nariman Celâl ve ağa-qardaş Ahtemovlar qabaatlanğan Anğara köyünde «gaz borusındaki diversiyağa» alâqası bar olğanından şübheli sayıla, dep bildirdi. Advokatlar bu malümatnı tasdıqlamay. Soñra faaller «Ametovnıñ bulunğan yeri belli degil», dep bildirdi. O künü Ametov evine qayttı. Soñra FSB hadimleri tarafından elektrik aqımı vastasınen işkencege oğratıldı, dep bildirdi.

Qırım Muhtar Cumhuriyetiniñ prokuraturası Ametovğa qarşı işkence qullanılğanına dair malümat sebebinden qanun ve cenk adetleriniñ bozuluvınen (Ukraina Ceza kodeksiniñ 438-inci maddesiniñ 1-inci qısmı) bağlı cinaiy tahqiqat başlattı.

Rusiye FSBsi Nariman Ametovnıñ işkencege oğratılğanını tefsir etmey.

Bloklav ve tsenzurasız haberler! Qırım.Aqiqat qullanımını qurmaq içün iOS ve Android.

XS
SM
MD
LG