Link açıqlığı

Saatnıñ esas haberi

Qırımlılarnıñ tirenüvi: Ukraina tarafdarlığı arta


Rusiye basqınçı, “Qırım birdemligi” cemaat areketiniñ sıfatındaretinde tirenüv ruhunı uyandırdı, areketniñ advokatları ise ilhaq etilgen Qırımda serbestlik ruhunı uyandırdı.

“Qırım birdemligi”niñ advokatları Keriç boğazındaki adiselerden soñ rusiye quvetçiler esir etken ukrain deñizcileniñ mudafaasına birden qoşulğanı, anda şekillengen advokat cemiyetiniñ - esas temeli Emil Kurtbedinov ve Edem Semedlâyev olğan - quvetini ve küçlü maneviy ruhnıñ isbatı oldı.

Как Крым собирает помощь для арестованных украинских моряков (видео)
Bekleñiz, lütfen

No media source currently available

0:00 0:03:58 0:00

Mudafaağa qoşulğan advokatlar ve Qırım faalleri tarafından ukrain deñizcilerine destek, rusiye quvetçileri ve olarnıñ Moskovadaki saiplerine beklenilmegen bir sürpriz oldı. Qırımlılarnıñ böyle areketleri Kremlni telâşlandırdı ve tüşüncege daldırdı. Onıñ içün deñizcilerni Moskovağa acele yollağanları şaşırtıcı şey degil.

Qırımda Ukraina tarafdarlığı küçlü ve adamlar bunı endi gizlemey, eken

Qırımlılarnıñ zeininde Qırım - 100% rusiyeli dep iddia etken “ğalipler taqımı” içün bu telükeli al. Esir etilgen deñizcilernen vaziyet bu iddia kerçek olmağanını köstere. Qırımda Ukraina tarafdarlığı küçlü ve adamlar bunı endi gizlemey, eken. Qırımlılar, deñizcilerge yardım toplay, mahkemelerge kele, olar içün içtimaiy ağlarda yaza ve olarğa qol tuta.

Amma Qırımdaki Kreml propagandacılarğa böyle vaziyet elvermey. Kremlniñ esas “borazan”larından biri ve “ğalipler taqımı”nıñ jurnalisti Oleg Krüçkov, advokatlar endi “mıtlaq oturarlar” dep beyan etti:

“Ukrain deñizcilerni qorumaq içün hizbler ve yasaqlanğan meclisniñ tevfiq etilgen liderlerinen çalışqan advokatlar keldi. Mında, bilmeyim kim olaraq, amma Bucurova ve Avamileva da bar. “Mudafaa muqavelesini kim imzaladı?” sualge, “Soyları” dep cevaplanalar. Skypenen ya da Odessadan yollanılğan gögercinlernendir. Endi mıtlar oturarlar”, - dedi Krüçkov.

Prodagandacılarğa qırımlılarnı aldatmağa keder etken “Qırım birdemligi”niñ advokatlarıdan qurtulmaq aman aşıqalar.

Prodagandacılarnıñ areketleri advokatlarnıñ diqqatısız da qalmadı. Emil Kurbedinov, qarşı areket tedbir

“Rusiye jurnalistleri, ukrain deñizcilerni mudafaa etken advokatlarnı aqaretleyici tarzda faal takbih etip başladı! Bellesem, biz zenaatdaşlarımıznen toplanıp, böyle habercilerge qarşı - zenaat reputatsiyasını qorumaq içün - umumiy dava açmaqnı muzakere eterik”, - dep yazdı advokat içtimaiy ağda.

İleride ne olur - baqarıq, amma bir şey belli ki: Qırımda Ukraina tarafdarlığı, aynı vaqıtta Kreml rejimine ikrah kibi ep artmaqta.

Zarema Seitablayeva, qırımlı, bloger (müellifniñ adı ve soyadı telükesizlik maqsadınen deñiştirilgen)

«Bloglar» rubrikasında bildirilgen fikirler müelliflerniñ baqışlarını aks etip, muarririyetniñ baqışlarınen aynı olmaması mümkün.

XS
SM
MD
LG