Link açıqlığı

Saatnıñ esas haberi

Qırımda pnevmoniyanen hastahanege alınğanlarnıñ sayısı arta – tibbiyet hadimleri


İşğal etilgen Qırımda pnevmoniyanen hastahanege alınğanlarnıñ sayısı kene arta. Bu aqta yarımadanıñ Felâket tibbiyeti ve acele tibbiy yardım merkeziniñ matbuat hızmeti bildire.

Derc etilgen malümatqa köre, soñki künde pnevmoniyası olğan 22 insan hastahanege alındı, bundan bir kün evelsi bu diagnozı olğan 19 kişi hastahanege alınğan edi.

Aynı vaqıtta hastahanege koronavirus şübhesinen alınğan 11 insan aqqında haber etile, 13 kişi keskin nefes virus yuqunçı ile hastahanege alındı.

Al-azırda Qırımda 177 koronavirus hastası bar. 22-si çetelden keldi, 18-i – Rusiyeden. 23 insan Rusiyeden kelgenlernen alâqada edi, 114-ü laboratoriyada tasdıqlanğan hastalarnen alâqada oldı. 44 insan tüzeldi. Bir koronavirus hastası vefat etti. Aqyarda 110 COVID-19 hastası bar, eki kişi vefat etti.

Yarımadada mayısnıñ 12-nden itibaren mecburiy maska rejimi kirsetile.

Daa evel 2019-nCoV olaraq belli SARS-CoV-2 koronavirusı Qıtayda keçken yılnıñ soñunda qayd etildi.

O, COVID-19 hastalığınıñ sebebi oldı. Hastalıq yengil keçe bile, bazı insanlarda suvuqlanuv ve gripp alâmetleri, yüksek sıcaq ve öksürüv körüne bile. Bu ölüm sebebi ola bilgen pnevmoniyağa keçmesi mümkün. Hastalarnıñ ekseriyeti tüzele; çoqusı allarda immunitet sisteması zayıf olğan insanlar, hususan qartlar vefat ete.

2020 senesi martnıñ 11-nde Dünya sağlıq teşkilâtı yañı koronavirus sebebinden başlağan hastalıq qırğınlığını pandemiya olaraq tanıdı.

XS
SM
MD
LG