Link açıqlığı

Saatnıñ esas haberi

Qırım ve Herson vilâyetiniñ memuriy sıñırdaki sıñırlavlar mayısnıñ 11-inece uzatılacaq - Ukraina Nazirler Kabineti


Qırım ve Herson vilâyetiniñ memuriy sıñırdaki sıñırlavlar mayısnıñ 11-inece uzatılacaq. Bu aprelniñ 24-ünde imzalanğan Ukraina Nazirler Kabinetiniñ buyruğında aytıla.

Vaqtınca sıñırlavlar daa martnıñ 17-sinde kirsetildi. Bu Ukrainanıñ bütün vatandaşlarına aittir.

Bir kün evel Ukraina Nazirler Kabineti bildirdi ki, ilhaq etilgen Qırımdan ve Donetsk ve Lugansk vilâyetleriniñ işğal etilgen qısımlarından kelgen Ukraina vatandaşları mecburiy tarzda observatorlarğa qoyulacaq.

Ukrayna Nazirlər Kabinetinin iclası ərəfəsində materik Ukraynanın ərazisinə ilhaq edilmiş Krımdan və ya Donetsk və Lugansk bölgələrindən işğal olunmuş ərazilərdən gələn vətəndaşların müşahidəçilərdə məcburi xəstəxanaya göndəriləcəyini söylədi.

Daa evel Ukraina Nazirler şurası karantinni mayısnıñ 11-ne qadar uzatqanı bildirile edi.

Daa evel 2019-nCoV olaraq belli SARS-CoV-2 koronavirusı Qıtayda keçken yılnıñ soñunda qayd etildi.

O, COVID-19 hastalığınıñ sebebi oldı. Hastalıq yengil keçe bile, bazı insanlarda suvuqlanuv ve gripp alâmetleri, yüksek sıcaq ve öksürüv körüne bile. Bu ölüm sebebi ola bilgen pnevmoniyağa keçmesi mümkün. Hastalarnıñ ekseriyeti tüzele; çoqusı allarda immunitet sisteması zayıf olğan insanlar, hususan qartlar vefat ete.

2020 senesi martnıñ 11-nde Dünya sağlıq teşkilâtı yañı koronavirus sebebinden başlağan hastalıq qırğınlığını pandemiya olaraq tanıdı.

XS
SM
MD
LG