Link açıqlığı

Saatnıñ esas haberi

"Qırım birdemligi"niñ körüşüvi. SİZOdan mektüp (suret toplamı)

Advokat Lilâ Gececi "Qırım birdemligi" cemaat birleşmesiniñ er aylıq toplaşuvına mektüp ketirdi. Onı Lilâğa Rostov-na-Donu SİZOsından yoladılar. Yibergen - ekinci Aqmescit "Hizb ut-Tahrir davası"nıñ iştirakçisi Ruslan Suleymanov - bütün öz kün tertibini tarif etti.

O, resmiy köterilüvden evel uyanmağa alışqanını ve saba kezintilerinde beden medeniyetinen oğraşqanını yaza. Sabalıqtan soñ çoqusı alda o mektüp yaza, türme kitaphanesinden alınğan kitaplarnıoquy, matematika ve fizika meselelerini çeze. Ruslannıñ yazğanına köre, kamerada televizor bar, anda haberlerni baqa. "Saat 10-nda yatamız. Er cumaertesi künü yuvunamız, eñ azından 15 daqqa. Cuma künü - reberler kelip teşkere", - yazdı o. Ruslan Suleymanov türme menüsini de tasvirledi: sabalıqqa çoqusı alda pasta ve qoşaf (ya da çay) bereler. Üylede - et ve nohutlı (ya da qartoplı) şorba ve balıq, bundan ğayrı kisel. Aqşamlıqqa - nohut pastası, qartop, cılap pastası ya da maqarne.

Advokat Lilâ Gemeci aytqanına köe, mektüpte "sanki Ruslan apishanede degil, kurortta kibi körüne. Amma kerçekten öyle degil. Misal içün, o qadar aytılğan aşnı Ruslan aşamay. Tek oña yollanılğanını aşay". Ruslannıñ anası mektüpni ağlay-ağlay diñledi: oğullarnıñ ekisi de - Ruslan ve Eskender - şimdi apisteler.

Qırım faaleriniñ körüşüviniñ eñ parlaq süretlerini Qırım.Aqiqatnıñ toplamında baqıñız.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG