Link açıqlığı

Saatnıñ esas haberi

Kyivde çetel diplomatları qırımtatarlarnıñ milliy aşlarını pişirmege ögrendi – Prezidentniñ Qırım Muhtar Cumhuriyetindeki temsilciligi


Tamila Taşeva
Tamila Taşeva

Qırımtatar bayraq kününde qırımtatarlarnıñ milliy aşı olğan yantıqlarnı pişirüv usta merasimi ötkerildi. Bu aqta Ukrayına prezidentiniñ Qırım Muhtar Cumhuriyetindeki temsilciligi bildire. Tedbirni temsilcilik teşkil etti.

Merasimde prezidentniñ daimiy vekili Tamila Taşeva, Büyük Britaniyanıñ Ukrayına elçisi Martin Garris, Kanada elçisi Natalka Tsmots ve digerleri iştirak etti.

«Usta dersinde iştirakçiler Ukrayınanıñ tamır halqına ait zengin medeniyet mirası aqqında bilgi aldı, zorluqlar körgen, hususan 1944 senesiniñ sürgünligini, qırımtatar gastronomik koduna daldı. Bugün ise Rusiye Ukrayınanıñ tamır halqınıñ medeniyetini yoq etmege tırışa: camilerni yoq ete, lafta «restavratsiyalar» keçire ve «gibrid» sürgünlik kerçekleştirip, qırımtatarlarğa basqı yapa», – dep aytıla haberde.

Diplomatlar Ukrayına topraq bütünligine qoltutuv ve bütün işğal etilgen topraqlarnıñ qaytarıluvı müim olğanını muzakere etti.

İyünniñ 26-nda Ukrayınada Qırımtatar bayraq künü qayd etile – birlik, qırımtatarlarnıñ nesil bağı ve kelecek azatlığı ve aqları oğrunda küreşniñ timsali.

Altın tamğalı kök bayraq – qırımtatarlarnıñ milliy yañıdan tiklenüviniñ timsali. 1917 senesi Birinci Qurultay bu bayraqnı milliy olaraq tasdıqladı. Qırımtatar bayraq künü 2010 senesinden başlap qayd etile. Yarımadada peyda olğan adet şimdi esas Ukrayınada da devam ettirile. Qırımda ise 2014 senesiniñ işğalinden soñ qıorımtatarlarnıñ Rusiye istilâsına qarşı tirenüv timsali ve kimligini bildirüv usulı oldı.

Roskomnadzor Qırım.Aqiqat saytını blok etti. Qırım.Aqiqatnı küzgü saytı vastasınen oqumaq mümkün: https://krymrcriywdcchs.azureedge.net. Esas adise-vaqialarnı Qırım.Aqiqatnıñ Telegram ve İnstagram saifelerinden taqip etiñiz.

XS
SM
MD
LG