Link açıqlığı

Saatnıñ esas haberi

Yañı rekord: bir künde qayd etilgen COVID-19 hastalarınıñ sayısı 800-ni aştı


Nümüneviy fotoresim
Nümüneviy fotoresim

Qırımda keçken künü 803 koronavirus hastası qayd etildi, bir kün evelsi derc etilgen raqamlardan daa çoq oldı. Qırımda bir künde qayd etilgen hasta sayısı pandemiya vaqtında rekord oldı. Bu malümat Qırımnıñ Rusiye sağlıq nazirliginiñ er künlik monitoringinde bar.

Bu malümatqa köre, bir künde 18 insan koronavirustan vefat etti, pandemiya devamında ise 3159 kişi keçindi.

«Umumen 103 638 COVID-19 hasta sayısı qayd etildi. Bir künde 756 insan yahşı oldı, bütün müddet devamında 91 356 kişi tüzeldi», – dep aytıla Qırımnıñ sağlıq nazirligi haberinde.

Tünevin 791 koronavirus hastası qayd etildi ve 15 kişi vefat etti.

Oktâbrniñ 20-nde yarımadada koronavirus ile küreş tedbirleri quvetleştirildi.

Bundan evel Qırımda koronavirus pandemiyası sebebinden ilân etilgen yüksek seviyeli azırlıq rejimi dekabr ayına qadar uzatıldı. Oktâbrniñ 11-nde Qırımda yañı koronavirus sıñırlavları kirsetildi.

Noyabrniñ 8-nden itibaren Qırımda pandemiya sebebinden musafirhanelerde, şifahanelerde ve diger yerlerde yer ayıruv ve qaluvnen bağlı yañı qaideler işke tüşürildi.

Rusiye nezareti astındaki Qırım ve Aqyar akimiyetiniñ koronavirus tarqaluvına dair statistikasını halqara teşkilâtlar ve diger mustaqil menbalar tasdıqlamay. Ukraina aq qorçalayıcıları Qırımnıñ Rusiye akimiyeti hasta sayısını eksiltip bildire, dep bildirgen edi.

Bloklav ve tsenzurasız haberler! Qırım.Aqiqat qullanımını qurmaq içün iOS ve Android.

COVID-19 koronavirus yuqunçı

Daa evel 2019-nCoV olaraq belli SARS-CoV-2 koronavirusı Qıtayda keçken yılnıñ soñunda qayd etildi.

O, COVID-19 hastalığınıñ sebebi oldı. Hastalıq yengil keçe bile, bazı insanlarda suvuqlanuv ve gripp alâmetleri, yüksek sıcaq ve öksürüv körüne bile. Bu ölüm sebebi ola bilgen pnevmoniyağa keçmesi mümkün. Hastalarnıñ ekseriyeti tüzele; çoqusı allarda immunitet sisteması zayıf olğan insanlar, hususan qartlar vefat ete.

2020 senesi martnıñ 11-nde Dünya sağlıq teşkilâtı yañı koronavirus sebebinden başlağan hastalıq qırğınlığını pandemiya olaraq tanıdı.

XS
SM
MD
LG