Link açıqlığı

Saatnıñ esas haberi

AB elçileri kelecek afta Qırımğa yatırım yapılmasınen bağlı yasaqnı uzatabileler – jurnalist


Avropa Birligi azası olğan devletlerniñ elçileri kelecek afta Rusiye Qırımnı işğal etkeni sebebinden kirsetilgen sıñırlama tedbirlerini uzatabileler.

«AB elçileri, bir ihtimal, kelecek afta ABden Qırımğa barıp yatırım yapılmasınen bağlı yasaqnı daa bir yılğa uzatması mumkün», – dep yaza Twitterde Radio Svobodanıñ brüsselli muhbiri Rikard Jozwiak.

Sıñırlav tedbirleri 2014 senesi mart ayında Avropa birliginiñ Ukrainadaki buhranğa nisbeten reaktsiyası sıfatında kirsetilgen edi. Olar bir taraftan, Rusiye iqtisadiyatınıñ muayyen sektorlarına qarşı doğrultılğan ve 2017 senesi iyülniñ 31-ne qadar üküm sürgen iqtisadiy sanktsiyalardır. Diger taraftan, Qırım ve Aqyarnıñ qanunsız şekilde işğal etilmesine qarşı bir cevap şeklindeki sıñırlav tedbirleri olaraq, 2017 senesi iyunniñ 23-ne qadar devam etecektir.

Ondan da ğayrı, Ğarp 2014 senesinden başlap Donbasstaki vaziyetniñ istiqrarsızlığı sebebinden sanktsiyalar kirsetken edi. Olar esasen Rusiye vatandaşlarınen şirketlerge qarşı doğrultılğan sanktsiyalar. Sanktsiyalar Rusiye iqtisadiyatınıñ bazı dallarına qarşı da kirsetilgendir.

Kreml Donbasstaki separatistlerge qoltutuvğa alâqası olğanını inkâr ete ve çatışma zonasında yalıñız rusiyeli «göñülliler» bulunğanını qabul etmekte. Ayrıca Rusiye Qırımnı zapt etkenini inkâr eterek, bunı «tarihiy adaletniñ tiklenmesi» dep adlandıra.

XS
SM
MD
LG