Link açıqlığı

Saatnıñ esas haberi

İlyas Kolçak-paşa


«Tuğra» videoblogu: Qırım serdarı Kolçak
Bekleñiz, lütfen

No media source currently available

0:00 0:04:16 0:00

«Tuğra» videoblogu: Qırım serdarı Kolçak

Kolçak qırımtatar sülâlesiniñ temsilcileri osmanlılarnen beraber Avropa arbiy seferlerinde faal iştirak etip, hanlarğa hızmet etken ediler. XVIII asırnıñ başında tarihiy alanda serdar İlya Kolçak-murza peyda ola. Onıñ arbiy muvafaqiyetlerini III Sultan Ahmed bile qayd etken edi. 1717 senesi sultan Qırım mırzasını özüne yaqlaştırıp, paşa unvanını bere ve Hotin qalesiniñ arbiy valisi olaraq tayin ete.

Qırım ve qırımtatarlarnıñ tarih saifeleri – Qırım.Aqiqatnıñ leyhasında, «Tuğra» videobloglarında.

Tuğra – hanlarnıñ müüri, qırımtatar devletçiliginiñ timsali, Qırımnıñ şimdiki vaziyetini añlamağa yardım etken bir anahtardır

Tuğra – hanlarnıñ müüri, qırımtatar devletçiliginiñ timsali, Qırımnıñ şimdiki vaziyetini añlamağa yardım etken bir anahtardır.

Metn müelifi ve alıp barıcı Gülnara Abdulla, rejissör Fatima Osmanova, operator ve montaj rejissörı Eldar Halilov, ğaye müellifi ve prodüsser Emine Ceppar.

Videoda Larişes müzeyiniñ saytından resimler, em de belli Qırım müellifleri ve icracıları Enver İzmaylov ve Afize Kasaranıñ muzıkası qullanıla.

Gülnara Abdulla, Qırım tarihçısı

«Bloglar» rubrikasında bildirilgen fikir-tüşünceler müelliflerniñ noqtaiy-nazarlarını aydınlatıp, muarririyetniñ baqışlarını aks ettirmey

XS
SM
MD
LG