Link açıqlığı

Saatnıñ esas haberi

Mamçurnıñ apayı:aqayımnı azat etmek - eñ müimidir


Aqyar – Oleksand Pokrışkin adına 204-nci taktik aviatsiya brigadasınıñ serdarı Yuliy Mamçurnıñ taqdiri bütün Ukrainanı qasevetlendire. Mart 22-de yapılğan ücümdan soñ ğayıp olğan serdardan iç bir haber kelmedi.

Bu vaqialar hayırlısınen bitken soñraquo; polkovnik Yuliy Mamçurnıñ apayı Qırımdan ketmege niyetlene. Olarnıñ qızı ve torunı çoqtan berli yarımadanıñ tışında bulunalar. Amma Mamçur qorantasına Qırım nı; terk etmege kerek olsa, yaşaycaq yerleri bile yoqtır.

– Esas sual: Aqayıñıznı azat ettilermi? Bu muddet devamında onıñnen bağ qurğanlar barmı?

– Yoq,aqayımnıñ bulunğan yerini bilmeyim.

– Larısa, bizge qısqadan öz aileviy yaşayışıñız aqqında tarif ete bilesiñizmi? Balalarıñız barmı?

Qafam yorğun, amma biraz añlata bilem. Biz Uman şeyerinde tanış oldıq. O – uman sakini, men de. İlk vaqıtları anda yaşay edik, soñra onı Jıtomirge keçirdiler Anda hızmet ete edi. Qızımız bar, torunçığımız endi 4 yaşında.

– Şimdi qızıñıznen torunçığıñız qaydalar?

– Olar Ukrainadalar. Mında iç bir problemler olmasın dep, biz olarnı birden anda yolladıq.Havfsız bir erde olğanlarını tüşünemiz.

– Şahsen Siz bir de bir qorquzuvlarnen rastkeldiñizmi?

– E, esasen yerli sakinlerden. Olar er vaqıt boyle areketler yapalar. Yerli insanlarınıñ çoqusı bizge nisbeten agressiv davrana. Biz olar içün "benderovets" ve "faşıst"lermiz.

–Aqayıñıznı azat etken soñ, kelecekke nasıl planlarıñız bar?

– Şimdi bu sualge cevap bermege qıyın. Er şey akimiyetniñ qararlarına bağlı. Amma polk, ğaliba, Qırım toprağından ketecektir. Bunı amelge keçirmege tuşünecekmiz, ruhset buña endi bar.

– Bilem ki, apis etilgeninden evel, omür-arqadaşıñız Sizge telefon açqan edi. O vaqıt Sizge ne ayttı?

– Apis etilgenini, onı Bakinskaya soqağındaki gauptvahtağa alıp ketkenlerini bildirdi. Amma endi bayağı vaqıt keçti ve al-azırda bulunğan yerini aytıp olamam. Rus tarafı bu aqta iç bir izaat bermey.

Sizge bir kimse koçüvnen, mekân qıdıruvınen yardım etmege teklif ettimi?

– E, insanlar meni tapıp, yerleşüvnen yardım etmege azır olğanlarını bildirdiler. Amma biz daa coq omür-arqadaşımnıñ azat etilüvini tüşünemiz. Şimdiki vaqıtta bu sual eñ muimdir, çünki vaziyet pek ağır. Şunıñ içün bizni tüşüngenlerge, yardım qolunı uzatqanlarğa öz teşekkürlerimni bildirem. Amma şimdilık onıñ azatlığını ısteymiz.

– Sizge muracaat etkenleriniñ yardımınen qullanacaqsıñızmı? Ya da başqa planlarıñız barmı?

– Yoq, al-azırda planlarımız yoq. Biz yardımğa umüt etemiz. Çünki, eger de mından ketsek, yaşamağa yerimiz yoq. Er şey yahşı bitse, yardım kerek olur. Şunıñ içün yardım etkenlerge pek minnetdarım.
XS
SM
MD
LG