AQŞ ve Avropa Birligi Qırımda S-400-lerniñ yerleştirilmesine qarşılıq köstermek kerekler – Yuqarı Radanıñ deputatı

Ukraina halq deputatı, Ukraina Yuqarı Radasınıñ Çetel işleri boyunca komitetniñ reisi Hanna Hopko

Rusieyniñ ilhaq etilgen Qırımda S-400 uçaqlarğa qarşı raketa kompleksini yerleştirmek niyeti bütün Avropa içün telüke doğura. Bu sebeptne AQŞ ve Avropa Birliginiñ devletleri bu telükege qarşılıq köstermek kerekler. Bunı yanvarniñ 10-nda «112 Ukraina» telekanalınıñ efirinde Ukraina Yuqarı Radasınıñ Çetel işleri boyunca komitetniñ reisi Hanna Hopko söyledi.

Gopko: «Asılında Rusiyeniñ Qırımnı istilâ ve işğal etkeninden berli onı arbiyleştirmek, anda nükleer silânı yerleştirmek istegeni ve aqiqatta yalıñız Qara deñiz bölgesindeki ve qomşu devletler içün telüke yaratmağanı – bu, dünya mıqyasındaki bir meseledir. Bu sebepten, şimdi biz eşitken beyanatlarğa köre, fikrimce, bu yerde transatlantik ğayretler kösterilmek kerek, çünki Ukraina öz başına (Rusiyeniñ – QA) bütün niyetlerine ve planlarına qarşı muqavemet kösteremez», – dedi.

Daa evel Kremlniñ temsilcisi Dmitriy Peskov, Rusiye yarımadada S-400 komplekslerini yerleştirerek Qırımda telükesizlikni temin etmek içün çareler köre, dep beyan etti.

2017 senesiniñ dekabrinde, ilhaq etilgen Qırımda 2018 senesiniñ ilk künlerinden itibaren eki S-400 «Triumf» uçaqlarğa qarşı raketa sistemi divizionınıñ arbiy nevbetke turacağı belli oldı.