Link açıqlığı

Saatnıñ esas haberi

Zelenskıy «Ukrayınada yañı islâatlar olacaq», dep vade etti


Volodımır Zelenskıy
Volodımır Zelenskıy

Ukrayına prezidenti Volodımır Zelenskıy ükümet ve ofisi memlekette yañı islâatlar keçire. Bu aqta devlet yolbaşçısı aqşam video muracaatında ayttı.

Ukrayına lideriniñ aytqanına köre, islâatlar içtimaiy-uquqiy ve siyasiy vaziyetni deñiştirip, «olarnı daa açıq ve semereli yapacaqlar». Laf tam olaraq ne aqta kete siyasetçi aytmadı.

Zelenskıy fevralniñ 3-ne keçirilmesi planlaştırılğan Ukrayına – AB sammiti aqqında hatırlattı – «afta sözniñ tolu manasınen Avropa integratsiyalı olmalı».

«Ukrayına içün haber bekleymiz. İnstitutlarımız ve BM ve ilerilevimiz arasında olğan işbirligine uyğun olacaq qararlarnı Avropa Birligindeki ortaqlarımızdan bekleymiz. Büyük cenkke baqmadan bile olğan ilerilev», – dep qayd etti Ukrayına lideri.

Zelenskıynıñ ofisi Ukrayına-AB sammiti Kyivde fevralniñ 3-nde olacaq, dep bildirdi. 2022 senesi iyünniñ 23-nde Avropa şurası Ukrayınağa Avropa Birligi azası statusını berdi. Ukrayına baş naziri Denıs Şmığal Kyiv eki yıldan az bir vaqıttan soñ Avropa Birligine kirüv muzakerelerinden keçecek, dep bekley.

Roskomnadzor Qırım.Aqiqat saytını blok etti. Qırım.Aqiqatnıküzgü saytı vastasınen oqumaq mümkün: https://krymrcriywdcchs.azureedge.net. Esas adise-vaqialarnı Qırım.Aqiqatnıñ Telegram ve İnstagram saifelerinden taqip etiñiz.

Bloklav ve tsenzurasız haberler! Qırım.Aqiqat qullanımını qurmaq içün iOS ve Android.

XS
SM
MD
LG