Link açıqlığı

Saatnıñ esas haberi

Zelenskıy Putin aqqında: «Sağmı añlamayım»


Владимир Зеленский
Владимир Зеленский

Ukrayına prezidenti Volodımır Zelenskıy Davostaki ukrayın qavaltısında bugün Rusiyede kimnen ve ne aqta muzakere keçirmege mümkün añlaşılmay, dep bildirdi.

«(Rusiye Federatsiyasınıñ prezidenti – QA) sağmı soñunace añlamayım. O, qarar alamı ya da başqası, bir qaç insanmı añlaşılmay. Haberim yoq. Avropa liderlerine bir şey vade etip, ertesi künü başqa devletke qarşı büyük istilâ nasıl başlatmaq mümkün añlamayım. Kim olğanlarını añlamayım», – dep bildire aytqanlarını devlet yolbaşçısınıñ matbuat hızmeti.

O, çetel ortaq memleketleri Ukrayınağa arbiy yardım meselesinde şübhelenmemeli ve başqalarğa baqmamalı, dep qoştı.

«Yardım sıñırlanmamalı ya da ordumıznı quvetleştirüvde saylav olmamalı. Bütün küçler kerek, çünki zulumğa qarşı küreşemiz», – dep ayttı Zelenskıy.

Onıñ aytqanına köre, ilk evelâ, vatandaş obyektleri ve energetik infrastruktura obyektlerini Rusiye raketa ve dronlarından qorçalamaq içün Ukrayınanıñ ortaqlarından ava mudafaa sistemalarına ihtiyacı bar.

Zelenskıy, Ukrayına imayecileri daa uzaq mesafege çalıcaq ve Silâlı quvetlerine uruş meydanında ilerilemege imkân berecek silâ almalı, dep bildirdi.

«Yardım etmege isteysiñizmi – etiñiz. Dialogsız. Lafsız yardım etiñiz», – dedi devlet yolbaşçısı ve Ukrayına Qırımnen beraber işğal etilgen bütün topraqlarnı azat etmek niyetinde, dep qoştı.

Yanvarniñ 19-nda Ukrayına Tış işler naziri Dmıtro Kuleba ve Ukrayına Mudafaa naziri Oleksiy Reznikov Ukrayınanıñ mudafaa qabiliyetini quvetleştirüv ihtiyacı aqqında beyanatını aydınlattılar.

Roskomnadzor Qırım.Aqiqat saytını blok etti. Qırım.Aqiqatnıküzgü saytı vastasınen oqumaq mümkün: https://krymrcriywdcchs.azureedge.net. Esas adise-vaqialarnı Qırım.Aqiqatnıñ Telegram ve İnstagram saifelerinden taqip etiñiz.

Bloklav ve tsenzurasız haberler! Qırım.Aqiqat qullanımını qurmaq içün iOS ve Android.

XS
SM
MD
LG