Link açıqlığı

Saatnıñ esas haberi

Zelenskıy Pasha künü kilsege barmamağa çağırdı


Ukraina prezidenti Volodımır Zelenskıy koronavirus tarqalmasınıñ yayılmasını toqtatmaq içün 2020 yılda Pasha künü kilsege barmamağa çağırdı, haber etti Azatlıq Radiosı.

"Vaziyetimiz ağır: hastalar 2%-dan 10%-ğace olsa, ekimler kim sağ qalacağını saylamağa mecbur olur. Epidemiya vaqtında 2% hastalar olsa, buña dayanmaq mümkün. 10% - bu endi ağır vaziyet. Şimdi bu vaziyetni nezaret etemiz, raqamlar yaramay degil. Onıñ içün adamlar bilmeli: bayram - bu müim, ebet. Amma kilselerge kelecek yılda beraber bararmız. Bugün ise - sabır, ve iç olmadım bir kere yürekni degil, aqılnı diñlemek kerek, bu emiyetli", - dedi Zelenskıy "Ukraina" telekanalınıñ Savik Şusterniñ programmasında.

Украинский медик рассказал о работе в итальянской больнице (видео)
Bekleñiz, lütfen

No media source currently available

0:00 0:03:28 0:00

Daa evel 2019-nCoV olaraq belli SARS-CoV-2 koronavirusı Qıtayda keçken yılnıñ soñunda qayd etildi.

O, COVID-19 hastalığınıñ sebebi oldı. Hastalıq yengil keçe bile, bazı insanlarda suvuqlanuv ve gripp alâmetleri, yüksek sıcaq ve öksürüv körüne bile. Bu ölüm sebebi ola bilgen pnevmoniyağa keçmesi mümkün. Hastalarnıñ ekseriyeti tüzele; çoqusı allarda immunitet sisteması zayıf olğan insanlar, hususan qartlar vefat ete.

2020 senesi martnıñ 11-nde Dünya sağlıq teşkilâtı yañı koronavirus sebebinden başlağan hastalıq qırğınlığını pandemiya olaraq tanıdı.

XS
SM
MD
LG