Link açıqlığı

Saatnıñ esas haberi

"Üç yanaşma olmalı" - Çubarov TMU-ni ğayrıdan teşkil etüvde uzlaşma aqqında tarif etti


Refat Çubarov
Refat Çubarov

Tavriya milliy universitetiniñ ğayrıdan teşkil etilmesini muzakere etkende aliy oquv yurtunıñ taqımı ve Ukrayina Tasil ve ilim nazirligi özara añlaşmaq kerekler. Bunı Qırım.Aqiqat Radiosınıñ efirinde Meclis reisi Refat Çubarov bildirdi .

Şimdi o yoq, dep qayd ete aliy oquv yurtunıñ Közetüv şurasınıñ azası Çubarov.

''Bazıları deyler ki, yoq, ğayrıdan teşkil etüv yoq, TMU bar olğanı kibi qalmalı. Ve bu mesele muzakerelerinde iştirak etken er kesten böyle bir destek beklenile. Diger taraftan, Tasil nazirligi, dey ki, "onlarca aliy oquv yurtları ğayrıdan teşkil etilecek", - dep ayta o.

Çubarov, TMU-ni ğayrıdan teşkil etkende üç esas yanaşuvğa riayet etilmek kerek, dep israr ete: Qırımnıñ reintegratsiyası içün kadrlarnı azırlamaq, ilmiy-pedagogik kollektivni saqlap qalmaq ve TMU-nde oquğan studentlerniñ oquşnı alğan saalarında bitire bilecegini kefil etmek.

''Biz içün, Meclis olaraq, müimdir ki, TMU-ne alâqası olğan er angi qararlarda, eñ esası, aşağıdaki yanaşmalar saqlanılsın: Qırım, Qırım yönelişi, ocalar ve studentler. Bu esaslar saqlansa, ve bazı yerlerde daa da quvetleşse, o zaman oturıp, ne içün yañıdan teşkil etilmek kerek olğanını ve nasıl şekilde olacağı aqqında aytmaq kerek'', - dep saya Meclis reisi

Aynı zamanda, Çubarov bildirdi ki, Meclis vaziyetni ögrene ve şimdi qırımtatar halqınıñ temsiliy organınıñ birleşken mevamını beklemek kerekmey. "Biz taraflarnıñ bütün yanaşuvlarını ögrenemiz", - dep qayd etti siyasetçi.

Yanvarniñ başında ''Golos Krıma'' onlayn-mediasınıñ muarririyetinde Ukrayina Nazirler Kabinetiniñ Vernadskiy adına Tavriya milliy universitetiniñ ğayrıdan teşkil etilmesi aqqında emir leyhası peyda oldı. Neşirde derc etilgen vesiqanıñ metnine köre, Ukrayina Tasil ve ilim nazirligi TMU-ni "Kıyiv-Moğıla akademiyası" Milliy universitetine qoşıp, ğayrıdan teşkil etmege teklif ete.

Roskomnadzor Qırım.Aqiqat saytını blok etti. Qırım.Aqiqatnı küzgü saytı vastasınen oqumaq mümkün: https://krymrcriywdcchs.azureedge.net. Esas adise-vaqialarnı Qırım.Aqiqatnıñ Telegram ve İnstagram saifelerinden taqip etiñiz.

Bloklav ve tsenzurasız haberler! Qırım.Aqiqat qullanımını qurmaq içün iOS ve Android.
XS
SM
MD
LG