Link açıqlığı

Saatnıñ esas haberi

Yalıñız tintüvler degil: 2020-nci senede Qırımda insan aqları bozulmasınıñ foto delilleri (fotogalereya)

Aprelniñ 6-nda Ukraina Yuqarı Radasınıñ insan aqları vekâletlisi Lüdmila Denisova, 2020 senesi Ukrainada vatandaş ve insan aqları ve azatlıqlarına riayet etme ve qorunma vaziyeti aqqında yıllıq esabatnı taqdim ete. Denisova, insan aqları ve azatlıqlarınıñ bozulması alları, yıl devamında işğal etilgen Qırım ve Aqyar şeerinde ve Donetsk ve Lugansk vilâyetleriniñ vaqtınca işğal etilgen bölgelerinde keçirilgen teşkerüvlerniñ neticeleri aqqında malümat berecek.

Uquq qoruyıcılarnıñ bildirgenine köre, Qırımda insan aqları ile bağlı vaziyet 2014 senesinden soñ pek fenalaştı. Zorla ğayıp olmalar ve iskenceler, diniy ve siyasiy sebeplerden taqipler, yaqalavlar ve mahkeme ükümleri – bütün bular rus işğaliden soña yarımadada yüz berdi.

Aynı zamanda Rusiye Qırımda insan aqları ile bağlı meseleler olğanını tanımay: Tış işler naziri Sergey Lavrov olarnıñ bozuluvı aqqında laflarğa uydurma dedi. Buña baqmadan ukrain, rus ve halqara uquq qoruyıcı teşkilâtlar Qırımda insan aqları bozulğanını muntazam tarzda qayd etmege devam eteler.

Bu fotogalereyada Qırım.Aqiqat bu sene yarımadanıñ türlü köşelerinde foto ya da videoğa qayd etilgen (şu cümleden Qırım.Aqiqat mühbirleri tarafından da) insan aqlarınıñ bozulması allarınıñ yalıñız bir parçasını topladı. ​

(​İlk sefer fotogalereya 2020 senesi dekabrniñ 28-nde yayınlanğan edi)

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG