Link açıqlığı

Saatnıñ esas haberi

Ukrayinanıñ işğal etilgen topraqalarından Qırımğa tahminen 6 biñ bala çıqarıldı – uquq qoruyıcılar


İşğal etilgen Donetsk, Lugansk, Zaporijjâ ve Herson vilâyetleriniñ topraqlarından işğal etilgen Qırımğa tahminen 6 biñ bala ketirildi.

Olardan qaçı evine qaytıp olğanı, qaçı işğal etilgen yarımadada qalğanı ve qaçı Rusiye ya da Belarusqa alıp çıqarılğanı belli degil. Bunıñ aqqında Avropada işbirlik ve telükesizlik teşkilâtınıñ konferentsiyası vaqtında "Almenda" Grajdanlıq maarifi merkeziniñ başı Mariya Sulâlina bildirgen. Bunı Qırım.Aqiqat mühbiri haber ete.

Uquq qoruyıcınıñ malümatına köre, bugünde Ukrayinadan Rusiyege çıqarılğan 20 biñ balanıñ kim olğanını belgilemek mümkün olğan. Bu balalarğa qarşı olarnıñ milliy identikligini bozmaq içün programmalar qullanıla, bundan ğayrı olarnı "mahsus operatsiya" vaqtında Rusiye arbiyleri Ukrayinanı azat etkenine iqna eteler.

Bugünge qadar ukrayinalı balalarnıñ memleketlerine keri qaytarılması içün ne milily ne de halqara mehanizmleri yoq, dey eyekspert.

"Bunı endi şimdi yapmaq kerek. Vaqıt bizge qarşı çalışa", - dep ayta Sulâlina.

Roskomnadzor Qırım.Aqiqat saytını blok etti. Qırım.Aqiqatnı küzgü saytı vastasınen oqumaq mümkün: https://krymrcriywdcchs.azureedge.net. Esas adise-vaqialarnı Qırım.Aqiqatnıñ Telegram ve İnstagram saifelerinden taqip etiñiz.

Bloklav ve tsenzurasız haberler! Qırım.Aqiqat qullanımını qurmaq içün iOS ve Android.

XS
SM
MD
LG