Link açıqlığı

Saatnıñ esas haberi

Ukrayinada Mahsus mudafaa fondu yaratılacaq, o Rusiye aktivlerinden toldurılacaq – Zelenskıy


Ukrayina prezidenti Volodımır Zelenskıy
Ukrayina prezidenti Volodımır Zelenskıy

Ukrayinada Mahsus mudafaa fondunıñ yaratılması planlaştırıla, dep bildirdi Mudafaa sanayısı forumı vaqtında Volodımır Zelenskıy.

Devlet başınıñ sözlerine köre, bu mahsus fond "qoşma resurslar, hususan arbiy sanayınıñ inkişafı ve yañı arbiy obyektlerniñ yaratılması ve mudafaa ve arbiylerimiz içün kerekli programmalarnıñ yaratılması içün muvafıq işbirlikke destek berecek".

"Fondnıñ resursları mudafaa saası, mudafaa sanayısı masrafları içün bir artıdır. Fond devlet mudafaa aktivlerden elde etilgen dividentlerden ve tutıp alınğan Rusiye aktivleriniñ satılduvından elde etilgen kelirlerden toldurılacaq", - dep qayd etti prezident.

Evel Kıyige NATO baş kâtibi Yens Stoltenberg, yañı Büyük Britaniya Mudafaa naziri Grant Şapps ve Frenkistan Mudafaa naziri Sebastyan Lekornü kelip çıqqan edi.

Roskomnadzor Qırım.Aqiqat saytını blok etti. Qırım.Aqiqatnı küzgü saytı vastasınen oqumaq mümkün: https://d1ug5n8f9xpr1h.cloudfront.net. Esas adise-vaqialarnı Qırım.Aqiqatnıñ Telegram ve İnstagram saifelerinden taqip etiñiz.

Bloklav ve tsenzurasız haberler! Qırım.Aqiqat qullanımını qurmaq içün iOS ve Android.

XS
SM
MD
LG