Link açıqlığı

Saatnıñ esas haberi

Ukrayınada Rusiye istilâsından elâk olğan balalarnıñ sayısı arttı – Baş prokuror ofisi


Herson vilayetine açılğan ateş neticeleri, 2023 senesi avgustnı 13-ü
Herson vilayetine açılğan ateş neticeleri, 2023 senesi avgustnı 13-ü

Ukrayınada avgustnıñ 14-ne qadar, resmiy malümatqa köre, Rusiyeniñ büyük istilâsı sebebinden 502 bala elâk oldı, eñ az 1097 bala yaralandı, dep haber etti Ukrayına Baş prokurorınıñ ofisi.

«Avgustnıñ 13-nde duşmannıñ raketa atışları neticesinde Herson vilâyetiniñ Şirokaya Balka köyünde bir aylıq bala ve 11 yaşında oğlançıq elâk olğanlar», – dep bildirdi Baş prokurornıñ ofisi.

Prokuratura qayd etkenine köre, kösterilgen raqamlar tam degil, uruş areketleri devam etken yerlerde, işğal etilgen ve azat etilgen yerlerde malümat alına.

İyulniñ soñunda BM insan aqları yuqarı komissarınıñ idaresi Rusiyeniñ büyük istilâsı neticesinde 9369 insannıñ ölümini ve 16646 insannıñ yaralanğanını tasdıqladı.

BM qayd etkenine köre, kerçek sayı daa yüksek, çünki uruşlar devam etken bazı yerlerden malümat keç kele ve bir çoq haber tasdıqlanmasını bekley.

Roskomnadzor Qırım.Aqiqat saytını blok etti. Qırım.Aqiqatnıküzgü saytı vastasınen oqumaq mümkün: https://d1ug5n8f9xpr1h.cloudfront.net. Esas adise-vaqialarnı Qırım.Aqiqatnıñ Telegram ve İnstagram saifelerinden taqip etiñiz.

XS
SM
MD
LG