Link açıqlığı

Saatnıñ esas haberi

Ukrainanıñ tış istihbarat hızmetiniñ sabıq reisi: Eki yıldan soñ Qırım Ukrainağa qaytarılırNikolay Malomuj


Eger Qırım sakinleri özüleri isetese, Qırım Ukraina nezaretine bir buçuq– eki yıl içinde qaytar. Bunı Ukrainanıñ tış istihbarat hızmetiniñ sabıq reisi, Ukraina ordusınıñ generalı Nikolay Malomuj Kiyevde olğan brifingte bildirdi.

«Biz Qırım yarımadasını qaytararmız. Bu çoqqa sozulmaz. Bir yarım – eki yıl. Bu Rusieniñ özünde vaziet deñişkeninen ola bile. O zaman Qırımnıñ qaytarılması real olur», – dedi Malomuj.

Buna sebep ğarbiy devletleri tarafından Rusiyege qarşı sanktsıyalar neticesinde olğan iqtisadiy ve içtimaiy ağırlıqlar olmaq mumkün.

«Bizim talil etkenimizge köre, Rusiyeniñ stabilizatsıyası nisbiydir, Putinnıñ muvafaqıyeti ise yalıñız taktiktır. Bir yarım-eki yıldan soñ vaziyet kerginleşer, em buna sebep iqtisadiy ve içtimaiy ağırlıqlar olmaq mumkün. Böyle vaziette Qırım Ukrainağa qaytacaq», - dedi Malomuj.

Martnıñ soñunda işğal etilgen Qırımda keçirilgen qanunsız referendum neticelerine köre, Qırımnı Rusiyege qoştılar. Ukraina, Avropa Birligi, AQŞ referendumnı qabul etmediler. Ondan da ğayrı olar Qırımnıñ işğalini ve anneksiyasını takbih etkenler. Keçken afa Ukrainanıñ Yuqarı Şurası Qırım Muhtar Cumhuriyeti vaqtınca işğal etilgen topraq aqqında qanunnı qabul etti.
XS
SM
MD
LG