Link açıqlığı

Saatnıñ esas haberi

Ukrainada Kreml mabüslerine mektüpler qış marafonı başlay


Siyasiy mabüslerniñ destegine aktsiya. Kyiv, 2020 senesi oktâbrniñ 11
Siyasiy mabüslerniñ destegine aktsiya. Kyiv, 2020 senesi oktâbrniñ 11

Ukrainada Center for Civil Liberties/Vatandaş azatlıqları merkezi Euromaidan Press ile birlikte #LetMyPeopleGo kampaniya çerçivesinde Kreml mabüsleri içün ananeviy olğan Mektüpler qış marafonını başlay.

"Çoqumız qış tatillerini sıcaqta, raat ve ailelerimiz ile qarşılaycaq. Kremlniñ ukrain siyasiy mabüsleri - konvoy, şingen şorba, ceza kamerası ile, Vatanda unutılğan... Unutılmağan? Biz mabüslerge olarnı unutmağanımıznı köstere ve olarnıñ Yañı yılını biraz sıcaqça yapa bilemiz", - dep yazıla bildirmede.

Qayd etile ki, al-azırda eñ azından 127 ukrain Rusiye apishanelerinde ve ilhaq etilgen Qırımda ve 200-ge yaqın işğal etilgen Donbas topraqlarından tutula.

"Olarnıñ arasında türlü adamlar - iş adamı Valentin Vıgovskiy, aq qoruyıcı Server Mustafayev, vatandaş jurnalisti Seyran Saliyev, oca Natalya Şilo, ekim Natalya Stetsenko, çalğıcı Valeriy Matüşenko, nefaqacı Vitaliy Atamançıq ve digerleri", - dep qayd eteler aq qoruyıcılar.

Metüplerniñ Rusiye apishanesi tarafından qabul etilmesi içün böyle qaidelerge riayet etmek kerek:

-rus tilinde yazmaq;

-siyasiy bitaraflıqqa riayet etmek;

-zarf üstünde mektüpni alacaq olğannıñ adını, soyadını ve babasınıñ adını, doğğan yılını yazmaq kerek .

"İşğal etilgen Donbas ya da Qırımda bulunğan adamğa mektüp yazmağa qarar etseñiz, rica etemiz Vatandaş azatlıqlar merkeziniñ adresini yazıñız: 01024 Kyiv, Basseynaya 9-G, of.25, abonent qutusı 10. Adresatlarğa bermege imkân olmasa, olarnı iç olmağanda tuvğanları alır. Kimge yazmağa bilmeseñiz de Vatandaş azatlıqları merkezine yazıñız. Olarnı eñ az mektüp alğan siyasiy mabsülerge berirmiz", - dep qayd etile bildirmede.

Marafon yanvarnıñ soñunace devam etecek.

Bloklav ve tsenzurasız haberler! Qırım.Aqiqat qullanımını qurmaq içün iOS ve Android.

XS
SM
MD
LG