Link açıqlığı

Saatnıñ esas haberi

Ukraina uquq qoruyıcıları Qırımda sabadan keçirilgen tintüvler sebebinden cinaiy tahqiqat başlattı


Qırımdaki tintüvler (arhiv fotoresimi)
Qırımdaki tintüvler (arhiv fotoresimi)

Ukraina uquq qoruyıcı organları Qırımda Rusiye quvetçileri keçirgen tintüvlerden sebep cinaiy tahqiqat başlattı. Bu aqta iyünniñ 10-nda Qırım Muhtar Cumhuriyeti Prokuraturasınıñ matbuat hızmeti bildire.

«Ukraina Ceza kodeksiniñ 162-nci maddesiniñ 2-nci qısmındaki (mesken tiyilmemezligini bozuv) cinayet alâmetleri boyunca cinaiy tahqiqat başlatıldı», – dep aytıla haberde.

Berilgen malümatqa köre, evleri tintilgen şahıslarnıñ tutulması tasdıqlansa, Rusiye quvetçileriniñ areketlerine uquq ceetinden kene qıymet kesilecek.

Eldar Kantimirovnıñ tutuluvı (video)
Bekleñiz, lütfen

No media source currently available

0:00 0:02:50 0:00

Aluşta, Qarasuvbazar ve Aqmescit rayonlarında qırımtatarlarnıñ evlerinde keçirilgen tintüvlerden soñ 8 er adam tutuldı. Bu aqta Qırım.Aqiqat mühbiri bildire.

Rusiye FSBsi tahqiqat tedbirleri 205.5 maddesi (terror teşkilâtınıñ faaliyetini teşkil etüv ya da iştirak etüv) boyunca cinaiy dava çerçivesinde keçirile ve «Hizb ut-Tahrir» teşkilâtınen bağlı, dep bildirdi.

«Hizb ut-Tahrir davası» boyunca apiske alınğan ve mahküm etilgenlerniñ imayecileri olarnıñ taqip etilmesi diniy sebeplernen bağlı olğanını tüşüne. Advokat Emil Kurbedinovnıñ qayd etkenine köre, Rusiye uquq qoruyıcı organları tarafından bu dava boyunca taqip etilgenler – ekseriyeti qırımtatarlar ve ukrain, rus, tacik, azeri ve islâm dinini kütken diger millet vekilleri. Halqara uquq işğal etilgen topraqlarda işğalci devlet qanunlarını kirsetmege yasaqlay.

«Hizb ut-Tahrir» halqara islâm siyasiy teşkilâtı, bütün musulman devletleriniñ islâm halifeligine birleştirilmesini öz maqsadı olğanını ayta, amma olar, bu maqsatqa irişmek içün terroristik usullarnı red ete ve Rusiyede adaletsiz taqip etilgenini ayta. Rusiye Yuqarı mahkemesi 2003 senesi «Hizb ut-Tahrir» teşkilâtını 15 «terrorist» birleşme cedveline kirsetip, onı yasaq etti.

XS
SM
MD
LG