Link açıqlığı

Saatnıñ esas haberi

Ukraina Qırım işğali sebebinden halqara mahkemelerge davalarnı azırlay


Ukraina Qırım işğalinen bağlı olğan çeşit meseleler boyunca halqara mahkemelerge davalarnı azırlay, dep bildirdi brifing devamında Ukraina çetel işler naziri vazifelerni eda etken Andriy Deşçitsa.

«Biz şimdi çeşit saalar boyunca halqara mahkemelerge davalarnı azırlaymız. İlk evelâ bu insan aqları boyunca Avropa mahkemesi», – dedi o.

Deşçitsanıñ aytqanına köre, Ukraina Rusiyeniñ Qara deñiz flotunıñ yerleşüvi boyunca bütün añlaşmalarınıñ bir taraflama redini qabul etmez.

Bu sebepten Ukraina Stokgolm Halqara Arbitraj mahkemesine Rusiye tarafından «Qırımda alınğan» mülkiyeti boyunca davalarnıñ yollanılmasını tüşüne.

Bundan da ğayrı, Ukraina BMT Halqara mahkemesine Ukraina ve Rusiye arasında imzalanğan ve halqara añlaşmalarnıñ bozuluvı sebebinden davalarnı yollamağa planlaştıra.

«Halqara deñiz tribunalı ola bile. Qırımda ukrain gemileriniñ zaptı ile bağlı olğan davalar, – dedi Deşçitsa. – Qabaatlarnıñ bir spektri bardır. Biz isbaatlayıcı negizni, bu işlernen oğraşaycaq adliyecilerni azırlaymız, faktlarnı toplaymız».
XS
SM
MD
LG