Link açıqlığı

Saatnıñ esas haberi

Ukraina havfsızlıq hızmeti Ukrainanıñ şarqıy vilâyetlerinde silâlı çatışmalarnı teşkil etken Qırımlı atamannı yaqaladı


Qırımdan Ukrainağa kirgende Ukraina havfsızlıq hızmeti tarafından antiterroristik operatsıyası çerçivesinde aprelnıñ 23de «Krımskaya palanka» kazaklar birleşmesiniñ atamanını yaqalağanlar. Bunı brifingte Ukraina havfsızlıq hızmetiniñ matbuat hızmetiniñ idarecisi Marina Ostapenko bildirdi.

Onıñ malümatına köre, fevral-mart aylarında vazifelerini eda etmek içün rus razvedkası ile koordinatsıya yapıp, oñıñ nezaretinde bulunğan cemaat toplumlarınıñ imkânını qıllanıp tutulğan cinayetçi Qırımda arbiy qısımlarını ve akimiyet organlarınıñ zapt etilmesi ve başqa separatistlik areketlerini teşkil etip özü de iştirak ete edi.

Aprel ayında bu grajdan Donetsk ve Lugansk vilâyetlerinde olğan silâlı çatışmalarda, devlet memuriyetlerini ve SBU, militsıya bölükleriniñ zapt etilgen vaqıtta kazaklar teşkilâtlarınıñ iştirağını koordinatsıya etti.

Ondan da ğayrı, Ukraina havfsızlıq hızmeti aytqanına köre, Rusiyeniñ federal favfsızlıq hızmetiniñ emiri ile, Qırımdan kazaklarını Ukrainanıñ şarqıy vilâyetlerine yollanılmasını teşkil ete edi. Em de Zaporojye, Herson, Dnepropetrovsk ve Odessa vilâyetlerinde Ukrainağa qarşı teşviqat ete edi.

Oña qaşrı Ukraina Cinaiy kodeksıne köre, 110 maddesi (Ukrainanıñ bütünligine iddia etilmesi), 111 madde (devletke qarşı hainlik) ve 294 maddeniñ 1-ci qısımı (kutleviy nizamsızlıqnı teşkil etilüvi) boyunca cinaiy iş açıldı
XS
SM
MD
LG