Link açıqlığı

Saatnıñ esas haberi

Türkiye Tış işler nazirligi Qırımda keçirilgen Rusiye Devlet Dumasınıñ saylavlarını tanımadı


Qırımda keçirilgen Rusiye Devlet Duma saylavları, 2021 senesi sentâbrniñ 17-si
Qırımda keçirilgen Rusiye Devlet Duma saylavları, 2021 senesi sentâbrniñ 17-si

Türkiye Tış işler naziri Qırımda keçirilgen Rusiye Devlet dumasınıñ saylav neticelerini tanımay, dep haber ete nazirlikniñ matbuat hızmeti.

«Türkiye Ukraina topraq bütünligine qoltutmağa devam ete ve Qırımnıñ qanunsız ilhaqını tanımay. 2021 senesi sentâbrniñ 17-nden 19-na qadar Qırımda keçirilgen RF Devlet Dumasınıñ saylavlar neticelerini aytsaq, Türkiye içün uquqiy bir küçü yoq», – dep aytıla haberde.

Daa evel berilgen malümatqa köre, Qırımda keçirilgen Rusiye Devlet Duma saylavlarınıñ neticelerini ve rey berüv esnasını Büyük Britaniya, ABD ve AB memleketleri tanımay.

Sentâbrniñ 17-nde Ukraina Tış işler nazirligi Qırımda teşkil etilgen Rusiye saylavlarına ve işğal etilgen Donetsk ve Lugansk vilâyetleri rayonlarınıñ rey berüvge celp etilmesine qarşı narazılıq bildirdi.

Ukraina milliy telükesizlik ve mudafaa şurası işğal etilgen Donbastan ve Qırımdan kösterilgen 33 namzetke qarşı sanktsiyalar kirsetti.

Ukraina milliy telükesizlik ve mudafaa şurası Qırımda ve Donbasta Rusiye Devlet Duması saylavlarında komissiya erkânına kirgen, teşviqatçılar, namzetler ve közeticilerge qarşı sanktsiyalar kirsetmege vade ete.

Rusiye Qırımnı Rusiye toprağı dep saya ve, Rusiye prezidentiniñ matbuat kâtibi Dmitriy Peskov 2016 senesi bildirgenine köre, halqara toplulıqnıñ işğal altındaki yarımadada saylavlarnıñ keçirilüvine bergen cevabına «qulaq asmay».

Bloklav ve tsenzurasız haberler! Qırım.Aqiqat qullanımını qurmaq içün iOS ve Android.


XS
SM
MD
LG