Link açıqlığı

Saatnıñ esas haberi

Turçinov: Donbasstaki «referendum» – cinaiy aqibetleri olğan saçmadır


Referendum adını taşığan saçma onıñ teşkilâtçlarına nisbeten olğan cinaiy mesülietlikten ğayrı başqa iç bir yuridik aqibetlerge ketirmecek.

Bunı Ukraina Yuqarı Şurasınıñ prezidenti vazifelerini eda etken Оleksandr Turçinov bildirdi, dep haber ete Radіo Svoboda.

«Terrorist ve separatistler referendum adını bergen saçma yalıñız öldürüvlerni, insanlarnıñ tutıp esirlikke alınuvını, zorbalıqnıñ ve diger cinayetçiliklerni saqlamaq içün yapılğan arekettir», – dedi Turçinov.

Onıñ sözlerine köre, Donetsk ve Lugansk vilâyetleriniñ iqtisadiyatına zarar ketirgen ketişat «Rusiye Federatsiyası yolbaşçılığı tarafından meydanğa ketirile, maqsadı – Ukraina vaziyetiniñ bütünley kerginleştirüvi, prezident saylavlarına keder etilmesi ve Ukraian akimiyetiniñ devirilmesidir».

«Akimiyet Ukraina şarqında ellerinde qan olmağan ve öz maqsatlarını qanuniy yollar ile qorçalamağa azır olğanlar ile muzakerelerge azırdır», – qayd etti Turçinov.

Donbassta Rusiye tarafını alğan aktivistler mayıs 11 künü «referendumda» vatandaşlarnıñ 89% öz başına ilân etilgen Donetsk halq cumhuriyetiniñ devlet mustaqilligine qol tutqanını ilân eteler.

Neticelerni saat 15:00 soñ aşkâr etecek olalar.
XS
SM
MD
LG