Link açıqlığı

Saatnıñ esas haberi

Tasil nazirligi: Qırım mektepleriniñ mezunları Ukraina attestatlarını elde etecek


Ukraina tasil ve ilim Nazirliginiñ malümatına köre, Qırım mezunları içün mektep şeadetnameleri ve attestatlar azırlanıla ve belgilengen vaqıtta berilmek kerek.

«Yarımada «akimiyeti» tarafından tarqatılğan yañlış malümatlarnı köz ögüne alıp, Ukraina tasil ve ilim Nazirligi Qırım mezunlarına tasil aqqında vesiqalar berilecegini resmiy şekilde bildirdi», – dep ayttı tasil ve ilim nazir muavini Pavlo Polânskiy.

Tasil nazirliginiñ malümatına köre, Qırım mezunları içün orta tasil aqqında attestatlardan ğayrı, esas mektep, zenaat-tehnikiy oquv yurtlarını bitirüv aqqında şeadetnameler, fahriy yarlıqlar, altın ve kümüş medaller azırlanılacaq.

«Qırım ve Aqyar Qırım mezunları içün Kiyevge vesiqa ve fahriy yarlıq almağa barıp kelecek adamnıñ soyadını acele sürette bildirmeli», – aytıla nazirlikniñ beyanatında.

Yarımada mektep talebelerine tasil aqqında Ukraina vesiqalarını bermege keder etecek olsalar, Ukraina tasil ve ilim nazirligi mahsus idare adımlarğa azır.

Aqyar tasil idaresiniñ yolbaşçısı Viktor Oganesânnıñ aytqanına köre, Aqyar mektepleriniñ mezunları Rusiye ve Ukraina attestatlarını elde etecek.
XS
SM
MD
LG