Link açıqlığı

Saatnıñ esas haberi

«Sarı şerit» Aqmescit ve Kezlevde yañı narazılıq aktsiyalarını keçirdi


İşğal etilgen Aqmescit ve Kezlevde «Sarı şerit» faalleri narazılıq aktsiyalarını keçirip, sarı şerit ve levhalarnı tarqattı. Bu aqta areketniñ Telegram kanalında aytıla.

«Vatandaş narazılığımıznı devam ettirip, er kün yañı faallernen quvetleşemiz. Raşistlerniñ patrulleri, tintüv ve repressiyalarğa baqmadan, Qırım Ukrayına Silâlı quvetlerini bekley!», – dep aytıla haberde.

«Sarı şerit» teşkilâtı – Rusiyeniñ vaqtınca işğal etken Ukrayina topraqlarında ukrayinlerniñ qarşılıq areketidir. Areketniñ teşkilâtçılarınıñ aytqanına köre, yerastı faallerniñ sayısı bir qaç biñden ziyade ve ep arta. Olarnıñ aytqanına köre, Qırımdaki cemiyeti eñ faaldir, hususan Aqmescit, Yalta, Kezlev ve Kefede, soñki vaqıtları ise olarğa Semey, Balıqlava kibi kiçik şeerlerniñ sakinleri qoşula.

Areketniñ eñ belli aktsiyalarından biri - sarı şeritlerniñ asılması ve yarımadada «Qırım Ukrayinadır» yazısı ile plakatlarnıñ yapıştırılmasıdır. Yaqında faaller Boyko dağında Ukrayina bayrağını köterdiler.

Roskomnadzor Qırım.Aqiqat saytını blok etti. Qırım.Aqiqatnı küzgü saytı vastasınen oqumaq mümkün: https://krymrcriywdcchs.azureedge.net. Esas adise-vaqialarnı Qırım.Aqiqatnıñ Telegram ve İnstagram saifelerinden taqip etiñiz.

XS
SM
MD
LG