Link açıqlığı

Saatnıñ esas haberi

"Sarı şerit" areketiniñ faalleri Yaltada "Biz mındamız! Biz Ukrayinamız!" aktsiyasını keçirdiler


"Sarı şerit" areketniñ timsali
"Sarı şerit" areketniñ timsali

"Sarı şerit" areketiniñ faalleri Yaltada "Biz mındamız! Biz Ukrayinamız!" aktsiyasını keçirdi ve öz telegram kanalında diqqatqa lâyıq yerlerniñ fotoresimlerini derc etti.

"Bu adiy bir stiker kibi körüne, amma rusiyelilerni pek raatsızlay, çünki olarnıñ propagandasını boza. "Sarı şerit" areketi qarşılıq köstermekni devam ete, amma er bir qarşılıq destek ve kütleviy aydınlatma talap ete", — dep yazdı faaller.

«Sarı şerit» teşkilâtı – Rusiyeniñ vaqtınca işğal etken Ukrayina topraqlarında ukrayinlerniñ qarşılıq areketidir. Areketniñ teşkilâtçılarınıñ aytqanına köre, yerastı faallerniñ sayısı bir qaç biñden ziyade ve ep arta. Olarnıñ aytqanına köre, Qırımdaki cemiyeti eñ faaldir, hususan Aqmescit, Yalta, Kezlev ve Kefede, soñki vaqıtları ise olarğa Semey, Balıqlava kibi kiçik şeerlerniñ sakinleri qoşula.

Areketniñ eñ belli aktsiyalarından biri - sarı şeritlerniñ asılması ve yarımadada «Qırım Ukrayinadır» yazısı ile plakatlarnıñ yapıştırılmasıdır. Yaqında faaller Boyko dağında Ukrayina bayrağını köterdiler.

Roskomnadzor Qırım.Aqiqat saytını blok etti. Qırım.Aqiqatnı küzgü saytı vastasınen oqumaq mümkün: https://krymrcriywdcchs.azureedge.net. Esas adise-vaqialarnı Qırım.Aqiqatnıñ Telegram ve İnstagram saifelerinden taqip etiñiz.

Bloklav ve tsenzurasız haberler! Qırım.Aqiqat qullanımını qurmaq içün iOS ve Android.

XS
SM
MD
LG