Link açıqlığı

Saatnıñ esas haberi

«Sarı şerit» faalleri Qırımda Ukrayınağa qoltutuv aktsiyalarını keçirdi (foto)


«Sarı şerit» («Jovta striçka») areketi işğal etilgen Qırımnıñ şeerlerinde yañı aktsiya keçirdi. Bu aqta faallerniñ Telegram kanalında aytıla.

«Sarı şerit» areketi Qırımnıñ bütün büyük şeerlerinde çalışa – Yalta, Aqmescit, Aqyar, Keriç, Kezlev, Kefe. Onlarnen mini-aktsiya keçirip oldıq. Daa çoq olamız ve küreşimizni quvetleştiremiz, çünki Qırım – Ukrayına!», – dep aytıla haberde.

«Sarı şerit» teşkilâtı – Rusiye vaqtınca işğal etken Ukrayına topraqlarında tirenüv areketidir. Areket teşkilâtçıları gizli faallernniñ sayısı bir qaç biñden çoq ola ve arta, dep bildire. Olarnıñ aytqanına köre, Qırım cemaatı – eñ faallerden biri, hususan Aqmescit, Yalta, Kezlev ve Kefe, soñki vaqıtları olarğa Simeiz ve Balıqlava sakinleri de qoşula.

Areketniñ eñ belli aktsiyalarından biri – yarımadada sarı şerit baylamaq ve «Qırım – Ukrayınadır» yazuvlı şiarlarını yapıştırmaq. Faaller Boyko dağında da Ukrayına bayrağını köterdi.

Roskomnadzor Qırım.Aqiqat saytını blok etti. Qırım.Aqiqatnı küzgü saytı vastasınen oqumaq mümkün: https://d1ug5n8f9xpr1h.cloudfront.net. Esas adise-vaqialarnı Qırım.Aqiqatnıñ Telegram ve İnstagram saifelerinden taqip etiñiz.

XS
SM
MD
LG