Link açıqlığı

Saatnıñ esas haberi

Rusiyeli şirket Şımaliy-Qırım kanalını eki özenden alınğan suvnen tolduracaq ola


«RusGidro» şirketi Rusiye ükümetine Qırımnı suvnen temin etmesinen bağlı tekliflerini buyuracaq.

İTAR-TASSqa şirketniñ reisi Yevgeniy Dod aytqanına köre, teklifler yaqın zamanda azır olacaqlar.

«Biz ükümetniñ diqqatına Qırımnıñ suv teminini eyileştirmeknen bağlı tekliflerni azırlaymız. Olar sanayı ve eali içün suvnı eyi şekilde bermeknen bağlı. Bizim bu meselede bazı çezimler bar. Olarnı bir qaç nazirlikten ibaret olğan iş gruppası baqacaq», - dedi Dod.

Onıñ sözlerine köre qoşma suv temininen bağlı bir qaç variant bar. Hususan, eki küçük özenleriniñ yatağını Şımaliy-Qırım kanalına avuştırması baqılacaq. Ondan da ğayrı yer astında olğan suvlarnı qullanılması ve kanaldan suvnı ratsıonal qullanılması közde tutıla.

İşğal etilgen Qırım akimiyeti Kiyevni Şımaliy-Qırım kanalğa suv berilmesini sıñırlağanı içün takbih ete ve Qırım sakinlerini qoşma araçıqlar teşip suv ile teminlemekni bildire. «Birinci vitse-premyer» Rustam Temirgaliyevnıñ aytqanına köre, öyle araçıqlar Eski Qırım yanında peyda olacaq. Ondan da ğayrı, suv dağlardaki tolu suv anbarlardan alınacaq.

Qırımnıñ agrar siyaseti «naziri» Nikolay Polüşkin aytqanına köre, eger Ukraina Qırımğa suv bermese yarımadada pirinç, mısırboğday, soya östürülmeycek.
XS
SM
MD
LG