Link açıqlığı

Saatnıñ esas haberi

Rusiyede koronavirus hastalarınıñ sayısında rekord oldı


Nümüneviy resim
Nümüneviy resim

Rusiyede bir künde 12126 insan koronavirusnen hastalandı. İşğali altındaki Qırım da sayıla. Pandemiya başlağanından bu raqam eñ yüksek oldı. Bu aqta COVID-19 ile küreş operativ ştabı bildire.

Bundan evel eñ yüksek raqam mayısnıñ 11-nde qayd etilgen edi. 11656 insan koronavirusnen hastalanğan edi. Pandemiya başlağanından berli Rusiyede aman-aman 1,3 mln kişi COVID-19-ğa oğradı, dep bildire Azatlıq Radiosı.

Rospotrebnadzor, ilk sefer bir künde Rusiyede yarım milliondan çoq test yapıldı, dep bildire. 250 biñ hasta tibbiy közetüv altında qala.

Bugün dünyada da COVID-19 hastalarınıñ sayısında rekord qayd etildi – aman-aman 350 biñ insan (Johns Hopkins Universitetiniñ malümatı)

Pandemiya başlağanından dünyada 36 milliondan çoq insan koronavirusqa oğradı. Milliondan çoq kişi vefat etti.

Tasdıqlanğan COVID-19 hastalarınıñ sayısına köre ABD, İndistan, Brazil ve Rusiye lider ola.

Daa evel 2019-nCoV olaraq belli SARS-CoV-2 koronavirusı Qıtayda keçken yılnıñ soñunda qayd etildi.

O, COVID-19 hastalığınıñ sebebi oldı. Hastalıq yengil keçe bile, bazı insanlarda suvuqlanuv ve gripp alâmetleri, yüksek sıcaq ve öksürüv körüne bile. Bu ölüm sebebi ola bilgen pnevmoniyağa keçmesi mümkün. Hastalarnıñ ekseriyeti tüzele; çoqusı allarda immunitet sisteması zayıf olğan insanlar, hususan qartlar vefat ete.

2020 senesi martnıñ 11-nde Dünya sağlıq teşkilâtı yañı koronavirus sebebinden başlağan hastalıq qırğınlığını pandemiya olaraq tanıdı.

XS
SM
MD
LG