Link açıqlığı

Saatnıñ esas haberi

Rusiye zahire añlaşmasını toqtata – Peskov


Dmitriy Peskov
Dmitriy Peskov

Zahire añlaşması iyülniñ 17-nde toqtatıla, dep bildirdi Kreml matbuat kâtibi Dmitriy Peskov.

Onıñ aytqanına köre, añlaşma çerçivesinde Rusiye talap etken şartlar yerine ketirilmedi, dep haber ete «İnterfaks».

Rusiye Tış işler nazirliginiñ vekili Mariya Zaharova ise Moskva Ukrayına, Türkiye ve Birleşken Milletlerge «añlaşma uzatılmasına qarşı itirazları aqqında» resmiy şekilde haber etti, dep bildirdi.

Bloklav ve tsenzurasız haberler! Qırım.Aqiqat qullanımını qurmaq içün iOS ve Android.

2023 senesi iyülniñ 17-nde Rusiye, Ukrayına, Türkiye ve BM arasında Ukrayına zahiresiniñ Qara deñiz limanlarından çıqaruv añlaşması olğan «zahir añlaşmasınıñ» (Qara deñiz zahire teşebbüsi) müddeti bite. Onı aman-aman bir yıl evelsi, 2022 senesi iyülniñ 22-nde, o vaqıt endi bir qaç ay devam etken Rusiyeniñ Ukrayınağa qarşı büyük silâlı istilâsı bütün dünyada aşlıq fiyatlarını arttırğan soñ imzalağan ediler.

Tolu istilâ başlağanınen Rusiye Ukrayınanıñ zahire satışlarını blok etip başladı. Rusiye gemileri Qara deñizde turıp, diger dünya limanlarına zahire taşığan çeşit memleketlerniñ gemilerine yol bermey edi. Şimdi Rusiye bu añlaşmanı uzatmağa istemey. Zahire añlaşması sayesinde dünyadaki aşlıq fiyatları stabilleşken ve em Ukrayına zahiresi, em Rusiye aşayt mahsulatlarınıñ ihrac etilüvine imkân berilgen edi.

Roskomnadzor Qırım.Aqiqat saytını blok etti. Qırım.Aqiqatnıküzgü saytı vastasınen oqumaq mümkün:https://d1ug5n8f9xpr1h.cloudfront.net. Esas adise-vaqialarnı Qırım.Aqiqatnıñ Telegram ve İnstagram saifelerinden taqip etiñiz.

XS
SM
MD
LG