Link açıqlığı

Saatnıñ esas haberi

Rusiye TMUnı Qırımnıñ baş federal aliy oquv yurtına çevirecek ola – matbuat vastaları


Rusiye tasil ve ilim naziri Dmitriy Livanov «İzvestiya» gazetasına bergen malümatlarğa köre, Qırımda Vernadskiy adına Tavriya milliy universiteti esasında yañı federal aliy oquv yurtı meydanğa ketirile bile.

«Bizler Qırımda Vernadskiy adına Tavriya universiteti esasında yañı federal universitetini meydanğa ketirecek olamız. Bu leyha Qırım ve Aqyar aliy oquv yurtları içün açıq olacaq, federal universitet terkibine istegi olğan bir qaç ilmiy teşkilâtlar kirmesi mümkün», – dedi o.

Nazirniñ aytqanına köre, kelecek yıldan başlap Qırım ve Aqyar aliy oquv yurtları universitet faaliyetleriniñ semereligini nezaret etüvde iştirak etecek.

«Al-azırda bütün masraflarğa qıymet kesile, ve ciddiy bir raqamlar olıp çıqa. Ocalarnıñ aylıqlarını eki qat, belki de, üç qat arttırmaq kerek, tasil infrastrukturasını ilerideki yañartuv masraflarnı belgilemek kerek», – dedi Livanov.

Rusiyeniñ Qırım işğalinden sebep Ukraina tasil nazirligi Qırım studentlerine Ukraina aliy oquv yurtlarına keçüv esnasını qolaylaştırdı.
XS
SM
MD
LG