Link açıqlığı

Saatnıñ esas haberi

«Rusiye qırımtatarlarnı duşman yaptı» – Liya Ahecakova (+video) 


«Rusiye qırımtatarlarnı duşman yaptı» – Ahecakova (video)
Bekleñiz, lütfen

No media source currently available

0:00 0:00:29 0:00

«Rusiye qırımtatarlarnı duşman yaptı» – Ahecakova (video)

Rusiyeli oyuncı Liya Ahecakova Rusiye reberliginiñ qırımtatarlarğa qarşı siyasetini «facia» dep adlandırdı.

Bu aqta o, Qırım.Aqiqatqa bildirdi.

«Mına, duşman tapqanlar, niayet, esas duşmanımız kim olğanını bildik. Qırımtatarlar eken. Men şaşam, Qırımnı pek sevem, anda bir daa olmaycam. Nefretimizni qardaş olmağan halqlarğa yönettik, bu qırımtatarlar oldı, büyük bir facia. Bu eñ pis şey», – dep qayd etti oyuncı.

Rusiyeniñ Qırım işğalinden soñ mustaqil jurnalist, vatandaş faalleri, qırımtatar milliy areketiniñ faalleri, Qırımtatar Milliy Meclisiniñ azaları ve Rusiyede yasaqlanğan «Hizb ut-Tahrir» teşkilâtı ile alâqaları bar olğanından şübheli sayılğan qırımlı musulmanlarnıñ evlerinde kütleviy tintüvler sıq-sıq ötkerilip başladı. Rusiye akimiyeti milliy ve diniy sebeplerden taqip olğanını inkâr ete.

«Hizb ut-Tahrir işi» boyunca apiske alınğan ve mahküm etilgenlerniñ imayecileri olarnıñ taqip etilmesi diniy sebeplernen bağlı olğanını tüşüne. Advokatlar qayd etkenine köre, Rusiye uquq qoruyıcı organları tarafından bu dava boyunca taqip etilgenler – ekseriyeti qırımtatarlar ve ukrain, rus, tacik, azeri ve islâm dinini kütken diger millet vekilleri. Halqara uquq işğal etilgen topraqlarda işğalci devlet qanunlarını kirsetmege yasaqlay.

«Hizb ut-Tahrir» halqara islâm siyasiy teşkilâtı, bütün musulman devletleriniñ islâm halifeligine birleştirilmesini öz maqsadı olğanını ayta, amma olar, bu maqsatqa irişmek içün terroristik usullarnı red ete ve Rusiyede adaletsiz taqip etilgenini ayta. Rusiye Yuqarı mahkemesi 2003 senesi «Hizb ut-Tahrir» teşkilâtını 15 «terrorist» birleşme cedveline kirsetip, onı yasaq etti.

XS
SM
MD
LG