Link açıqlığı

Saatnıñ esas haberi

Rusiye qırımlılardan ukrain diplomlarınıñ tasdiqlanmasını talap ete


1992 senesi mayısnıñ 16-dan başlap 2000 senesi mayısnıñ 26-na qadar Ukrainada tasil aqqında vesiqalarnı elde etken qırımlılar diplomlarnı ğayrıdan resmiyleştirmeliler.

Bunı Rusiye tasil ve ilim Nazirliginiñ matbuat hızmeti bildire.

Berilgen malümatqa köre, Ukrainada tasil alğan Qırım sakinleri içün çetel tasil ve çetel ihtisas tanılmasınıñ umumiy tertibi bar. Rusiye ve Ukraina arasında qarşılıqlı tanuv aqqında bir sıra añlaşmalar mevcut. Bu añlaşmalar devlet tasil vesiqaları, ilmiy unvanlarğa mensüp. Lâkin 1992 senesi mayısnıñ 16-dan 2000 senesi mayısnıñ 26-na qadar alınğan tasil vesiqaları bu añlaşmalarğa riayet etmey.

Böyle etip, 1992 senesinden başlap 2000 senesine qadar elde etilgen vesiqalarnı ğayrıdan resmiyleştirmek kerek. Vesiqalarnıñ tanılması içün tasil nezareti hızmetine ariza ve tasil almañıznı tasdıqlağan vesiqalarnı yollamaq kerek. Müsbet qıymet kesilse, vatandaşlarğa tanuv aqqında şeadetname berilecek.

Qırımlılar bu meselenen bağlı tafsilâtlı malümatlarnı FGBNU «Glaveksperttsentr» telefonları boyunca ögrene bileler: 8 (495) 317-17-10)(Operatornıñ fiyatları boyunca; İş künleri Moskva vaqtı boyunca saat 9:00 başlap saat 18:00 qadar).
XS
SM
MD
LG