Link açıqlığı

Saatnıñ esas haberi

Rusiye ordusı gece Ukrayinağa 101 dron ile ücüm etti, bir qısmı Sarabuzdan uçurıldı

Tasviriy resim
Tasviriy resim

Rusiye arbiyleri İlk yaznıñ 24-ne keçer gecesi Ukrayinağa 101 uçucısız uçaqnen ücüm etti, dep bildire Ukrayina Silâlı quvetleriniñ Ava quvetleri. Uçaqlarnıñ bir qısmı işğal etilgen Qırımnıñ Sarabuz qasabasından uçurıldı.

"Birinci malümatlarğa köre, saat 08:30-qa qadar ava mudafaası tarafından memleketniñ şimalinde, cenübinde ve şarqında duşmannıñ 95 "Shahed", "Gerber", "İtalmas" ve diger dronları urulıp tüşürildi", — dep aytıla haberde.

Ukrayina Silâlı quvetleriniñ ava quvetleriniñ malümatına köre, beş yerde altı arbiy uçucısız uçaq uruldı, altı yerde de parçalar tüşti.

Rusiye arbiyleri ücümni şimdilik izaatlamadı.

Rusiye arbiyleri Ukrayina regionlarına muntazam sürette ücüm ete, çeşit silâ qullana – uçucısız, raketa, KAB, reaktik toplu atış sistemaları.

Ukrayina akimiyeti ve halqara teşkilâtlar bu darbelerni Rusiye Federatsiyasınıñ arbiy cinayetleri olaraq tasnif ete ve olarnıñ maqsadı bar, dep qayd ete.

İnsanlarnı elektrik energiyası, sıcaq, su, bağ, tibbiy yardım ve yaşayış içün diger kerekli şaraitlersiz qaldırmaq içün eali yaşayışını teminlev sistemaları ve sağlıq müessiselerine qarşı ateşler genotsid areketleriniñ alâmetlerini taşıy.

Rusiye reberligi Rusiye ordusı büyük cenk vaqtında Ukrayinanıñ şeer ve köylerinde vatandaş infrastrukturasına qarşı darbe endirgenini, vatandaşlarnı öldürgenini ve hastahane, mektep, bala bağçaları, energetika ve suv obyektlerini yıqqanını inkâr ete.

Bloklav ve tsenzurasız haberler! Qırım.Aqiqat qullanımını qurmaq içün iOS ve Android.
XS
SM
MD
LG