Link açıqlığı

Saatnıñ esas haberi

Rusiye ordusı Dniproda mesken evge ücüm etti, eñ azından bir insan elâk oldı ve doquz kişi yaralandı — akimiyet


Rusiyeniñ Dnipoğs ücüminiñ aqibetleri, 2024 senesi iyün 28 künü
Rusiyeniñ Dnipoğs ücüminiñ aqibetleri, 2024 senesi iyün 28 künü

İyünniñ 28-nde Dniprda Rusiye tarafından yapılğan patlav neticesinde eñ azından bir insan elâk oldı, yaralanğanlarnıñ sayısı doquzğa qadar arttı, dep bildirdi vilâyet arbiy memuriyetiniñ yolbaşçısı Sergey Lısak.

Onıñ aytqanına köre, zarar körgenler arasında 7 aylıq bir bala bar.

"Üç yerli sakin ağır alda buluna. Bular 27 ve 30 yaşında qadınlar ve 29 yaşında erkek. Digerleri orta", — qayd etti Lısak.

Onıñ aytqanına köre, eki adam alâqada degil.

"Çoq qatlı binanıñ dört qatı zarar kördi. O dairelerde, ğaliba, insanlar qapatılğan. Raketa ücüminiñ etrafındaki maşinalarda olğanı kibi. Yıqılğan evniñ kirişlerinden birinde yanğın çıqtı", — dep qoştı o.

Ukrayina iç işler naziri İgor Klimenko, elâk olğanlarnıñ sayısı arta bile, dep bildirdi.

"Qurtarıcılar yıqıntılarnı temizley. Dairelerde qapatılğan insanlar bar. Fevqulâde vaziyetler hadimleri bir adamnı zarar körgen evniñ parçaları ile örtülgen avtomobilden qurtardılar. Bütün profil hızmetleri yerleşken. Zarar körgenlerge kerekli yardım kösterile", — dep yazdı o telegrammada.

Daa evel üç yaralanğan kişi aqqında haber etilgen edi.

Rusiye arbiyleri çeşit silâlardan Ukrayina regionlarına muntazam surette ücüm ete. Delillerge ve delillerge baqmadan, Moskva Ukrainanıñ bütün vatandaşlarına ücüm etkenini inkâr ete.

Roskomnadzor Qırım.Aqiqat saytını blok etti. Qırım.Aqiqatnı küzgü saytı vastasınen oqumaq mümkün: https://krymrcriywdcchs.azureedge.net. Esas adise-vaqialarnı Qırım.Aqiqatnıñ Telegram ve İnstagram saifelerinden taqip etiñiz.

Bloklav ve tsenzurasız haberler! Qırım.Aqiqat qullanımını qurmaq içün iOS ve Android.

XS
SM
MD
LG