Link açıqlığı

Saatnıñ esas haberi

Rusiye ombudsmanı sürgün etilgen ukrain balalarınıñ qaytarıluvı aqqında bildirdi, Kıyiv bunı tasdıqlamay


Rusiyeniñ bala aqları vekâletlisi Mariya Lvova-Belova aprelniñ 24-nde Rusiye istilâsından soñ sürgün etilgen aman-aman 50 ukrayin balanıñ Ukrayinağa qaytarıluvı añlaşması tizilgenini ilân etti.

Ukrayina Yuqarı Radasınıñ insan aqları vekâletlisi Dmıtro Lubinets bu kibi añlaşmalar olğanını tasdıqlamadı.

Lvova-Belovanıñ aytqanına köre, 29 bala Ukrayinağa, 19 bala ise Rusiyege ketmek kerek, ve bu añlaşmalar Qatar paytahtı Dohada ukrayin tarafınen muzakerelerde tizildi.

Lubinetsniñ aytqanına köre, eki memleket arasında bu meselede doğrudan-doğru bağ yoq.

"Ukrayina balalarınıñ qaytarıluvı ve Rusiye ile muzakereler Qatar ve Qatar diplomatlarınıñ yardımı ile keçirile", – dep bildirdi ukrayin ombudsmanı Telegram-kanalında.

Ukrayina uquq qoruyıcıları, Ukrayinadan köçip kelgen balalarnıñ sayısı "yüz biñlernen" dep israr ete. Ukrayina prezidentiniñ bala aqları vekâletlisi olğan Mıkola Kuleba fevral ayında bu raqam tek Ukrayina tarafından qayd etilgen balalar içün kerçek olğanını bildirdi.

Akimiyetniñ 2024 senesi yanvar ayındaki malümatına köre, Ukrayinağa 500 bala qaytarıldı.

Daa evel Rusiye tış işler naziri Sergey Lavrov, Rusiye tarafından işğal etilgen Ukrayina topraqlarından çıqarılğan 300-ge yaqın bala "Rusiye qorantalarına yerleştirildi", dep bildirdi.

Roskomnadzor Qırım.Aqiqat saytını blok etti. Qırım.Aqiqatnıküzgü saytı vastasınen oqumaq mümkün: https://d3454ggyqnys2v.cloudfront.net. Esas adise-vaqialarnı Qırım.Aqiqatnıñ Telegram ve İnstagram saifelerinden taqip etiñiz.

Bloklav ve tsenzurasız haberler! Qırım.Aqiqat qullanımını qurmaq içün iOS ve Android.

XS
SM
MD
LG