Link açıqlığı

Saatnıñ esas haberi

Rusiye mahkemesi Qırım uquq qoruyıcısı Cepparovnıñ para cezasını deñiştirmedi – "Qırım esnası"


Abdureşit Cepparov
Abdureşit Cepparov

Rusiye kontrolindeki Qarasuvbazar rayon mahkemesi qırımlı aq qorçalayıcı Abdureşit Cepparovnı "malümat azatlığı suistimalı"nda qabaatlı tanıdı. Bunı "Qırım esnası" uquq qorçalayıcı teşkilâtı bildire.

Qayd etilgenine köre, mahkemeci Natalya Zinçenko birinci instantsiya qararını deñiştirmedi, istinafnı ise qanaatlendirmedi.

"Oturış qapalı şekilde keçti, terrorizmniñ ögüni aluv tedbirleri sebebinden diñleyicilerni mahkeme binasına yibermeyler", - dep aytıla haberde.

Evel RF quvetçileri qırımtatar uquq qoruyıcısı Abdureşit Cepparovğa qarşı "Rusiye ordusını itibardan tüşürüv" ve "malümat azatlığı suistimalı" maddeleri ile eki yañı memuriy dava açqan edi.

ZMINA uquq qoruyıcı teşkilâtı haber etkeni kibi, qabaatlavlarnıñ asılı uquq qoruyıcı güya Qırımda halqara gumanitar uquqınıñ bozulması ile bağlı baqmalarnı ve yarımadada insan aqlarınıñ bozulması ile bağlı operativ beyanatlra derc etilgen "Qırım ğayesi" teşebbüsiniñ saifesini idare etkeninden ibaret eken.

Cepparov ise bu qabaatlavlarğa razı degil. Onıñ sözlerine köre, "Qırım ğayesi"niñ yaratılmasına alâqası olsa da, al-azırda bu uquq qoruyıcı leyhasınıñ faaliyetine alâqı yoq eken.

Roskomnadzor Qırım.Aqiqat saytını blok etti. Qırım.Aqiqatnı küzgü saytı vastasınen oqumaq mümkün: https://d1ug5n8f9xpr1h.cloudfront.net. Esas adise-vaqialarnı Qırım.Aqiqatnıñ Telegram ve İnstagram saifelerinden taqip etiñiz.

Bloklav ve tsenzurasız haberler! Qırım.Aqiqat qullanımını qurmaq içün iOS ve Android.
XS
SM
MD
LG