Link açıqlığı

Saatnıñ esas haberi

Rusiye işğalcileri yalan aytıp, Ukraina arbiy adamınıñ qatilini qorçalaycaq olalar – Mudafaa nazirligi


Rusiye işğalcileriniñ rusiyeli askerleri tarafından Qırımda Ukraina Silâlı Quvetleriniñ öldürilgen arbiy zabiti sarhoş alda olğanı aqqında malümat – açıq bir yalan.

Bunı Ukraina mudafaa Nazirliginiñ matbuat ve malümat idaresi bildire.

«Rusiye tarafından seslendirilgen şeyler qatilni qorçalamaq içün yapıla. Bundan sebep birden ayta bilemiz ki, «taqiq» kerçek olmaycaq», – dep tüşüneler nazirlikte.

Tünevin Ükümet Evinde keçirilgen brifingde Ukraina Silâlı Quvetleri Baş emir merkeziniñ yolbaşçı muavini general-mayor Oleksandr Rozmazinniñ bildirgenine köre, mayor Stanislav Karaçevskiy Ukrainağa ketmege azırlıq körip, kapitan Artem Yermolenkoğa eşyalarnı toplamağa yardım etti. Olar daa bir ortağınen beraber evge qayta ediler. Arbiy bölükniñ nezaret-kiriş noqtasını keçtiler. Mında artıq Rusiye arbiy adamları hızmet ete. Laf etip başladılar. Soñra rusiyeliler bir gruppanı çağırğanlar. Ukraina zabitleri yataqhanede saqlanmaq içün bir yer qıdırdılar. Soñra Rusiye arbiy adamları 5 qatta ışıq-davuş granatalarnı patlattı. Kapitan Yermolenko bir odada saqlanıp oldı. Bu vaqıtta ise Rusiye arbiy adamları tarafından kiçik serjant mayor Karaçevskiyni avtomattan atıp öldürdi.

«Neticesi pek kederli: 5 yaşında oğlançıq ve 4 yaşında qızçıq öksüz qaldılar. Bu ukrain qorantasına kelgen dertni añlaysıñız», – dedi Rozmazin.

Onıñ aytqanına köre, Rusiye silâlı quvetleriniñ kiçik serjantı vaziyetni kerginleştirdi.

«Cevabımız mıtlaqa olacaq, bir kimse çette qalmaycaq, bu birinci vaqia degil, – qayd etti general-mayor. – Bundan evel Qırımda snayperler ukrain praporşçikni atıp öldürdiler».

Aprelniñ 6-da Kiyev vaqıtı boyunca saat 23:40 Saq rayonınıñ Novofödorovka qasabasında Rusiye Federatsiyasınıñ arbiy hızmetçisi kiçik serjant Zaytsev YE.S. AK-74 avtomatından Ukraina Silâlı Quvetleriniñ zabiti – silâsız mayor Karaçevskiy Stanislav Volodımırovıçnı atıp öldürdi.

Elâk olğannıñ ortağı – Ukraina SQ arbiy bölükniñ operativ bölüginiñ zabiti Yermolenko Artem Volodımırovıç Rusiye askerleri tarafından köteklenildi ve tutıldı.

Ukraina tış işler nazirligi Baş prokuraturağa muracaatta bulunıp, Ukraina arbiy adamnı öldürgen şahıslarnı belgilev ve cezalanuv boyunca areket etmege rica etti.

«Qırım militsiyasında» deyler ki, öldürilgen şahıs bir qaç adamnen beraber saruş olıp, Novofödorovkada yerleşken arbiy bölükniñ nezaret-kiriş noqtasına ve aviabaza garnizonına ücüm ettiler. Yerli içki işler organlarınıñ vekilleri arbiy patrulnen beraber «yaramazlarnıñ areketlerine cevap bermege» mecbur olğan ekenler.

İşbu vaqia boyunca «öldürüv» maddesine köre cinaiy iş açıldı. Eñ büyük ceza 15 yılğa qadar apske aluv olması mümkün.
XS
SM
MD
LG