Link açıqlığı

Saatnıñ esas haberi

Rusiye işğal etilgen Qırımnı Ukrainasız elektirik ile nasıl temin etecegini tüşünüp çıqardı


Rusiyeniñ energetik nazirligi Qırımnı elektirkanen temin etmek içün shemalar taqdim etti. Shemağa köre, Novorossiyskte 600 MVt küçünde gazlı eletrostantsıya qurulacaq. Ondan elektrik ağalarını Qırığa keçirmege planlaştırıla. Bunı «Vedomosti» bildire.

Shema leyhasını ve esaplamasını «Energosetproyekt» institutı ve «Sistemnıy operator» tarafından yapıldı. Qarar energetik nazirligi ile muşaverede cümaertesi künü alındı. Quruluş müddeti – 2-2,5 yıldır.

Energetika nazirliginiñ malümatına köre, Qrımda olğan stantsıyaları Qırımnıñ ihtiyacını tek 10-30% miqdarında temin eteler. 1400 MVt olğan küçünden 70-90% Ukrain energosistemalardan kele. Şunıñ içün Qırımnı elektirknen temin etmek içün bir qaç variant baqıla edi. Birinci variantqa köre, Qırımda 1320 MVt küçünde generatsıya qurulmaqnı muzakere ete ediler, ekinci variantqa köre, LEP ya da Keriç boğazından generatsıya qurmayıp kabel keçirmek, üçünci variantı ise orta olmalı (500-600 MVt Qırımda olmalı, qalğan küç ise LEP ya da suv astında keçirilgen kabelden olmalı).

Novorossiyskte olacaq yañı stantsıya, tahminen 20-30 milliard ruble fiyatını teşkil etecek. Suv astında keçirilgen kabel ise – 20 milliard ruble, LEP – 10 milliard, ve daa 10-15 milliard ruble Qırımda olğan ağlarını yañartmaq içün.
XS
SM
MD
LG