Link açıqlığı

Saatnıñ esas haberi

Rusiye esirliginde ukrayinalı uquq qoruyıcı Maksim Butkevıç ğayıp oldı


Maksim Butkevıç
Maksim Butkevıç

Ukrayinalı uquq qoruyıcı Maksim Butkeviçniñ soy-sopu ve advokatları bu yılnıñ avgust ayından berli onıñ sağlıq vaziyeti ve bulunğan yeri aqqında bir şey ögrenip olamaylar. Rusiye işğal etken Lugansktaki SİZO-ğa yollanğan mektüpler ve yollamalar keri qayta, talaplarğa ise cevap berilmey eken.

Bu yılnıñ mart ayında Rusiyeniñ nezareti astında olğan Lugansk vilâyetindeki mahkeme Butkeviçni 13 yıl apis cezasına mahküm etken edi. Onı Severodonetskteki mesken evge qarşı granataatqıçtan ateş açqanında qabaatladılar.

"Gratı" neşriniñ bildirgeni kibi, Butkeviç arbiy areketler mıntaqasına oña qabaat kösterilgen soñ ketken, bundan evel ise Kıyivde edi eken.

Bu tkeviç 2022 senesi yazda Lugnsk vilâyetinde esir alınğan edi. Bu vaqıttan berli ana-babası onı tek bir qaç kerek körgen, o da Rusiye mediasınıñ videolarından.

Roskomnadzor Qırım.Aqiqat saytını blok etti. Qırım.Aqiqatnı küzgü saytı vastasınen oqumaq mümkün: https://krymrcriywdcchs.azureedge.net. Esas adise-vaqialarnı Qırım.Aqiqatnıñ Telegram ve İnstagram saifelerinden taqip etiñiz.

Bloklav ve tsenzurasız haberler! Qırım.Aqiqat qullanımını qurmaq içün iOS ve Android.
Новости без блокировки и цензуры! Установить приложение Крым.Реалии для iOS і Android.

XS
SM
MD
LG