Link açıqlığı

Saatnıñ esas haberi

Rusiye baş naziri Medvedev: Ukrainada vatandaşlarara cenk başlana bile


Rusiye baş naziri Dmitriy Medvedev Ukraina vatandaşlarara cenki arfesinde bulunğanını tüşüne. Bunı o öz Facebook saifesinde bildirdi.

«Ukrainada kene qan töküldi. Memleket cenk arfesindedir. Bu pek kederli bir al», – dep yazdı Medvedev.

Onıñ aytqanına köre, memleketniñ regionlarında memuriy binalarnıñ zaptı başlağanda, ükümet bunı toqtatmaq içün bir şey yapmağan eken.

«Akimiyetniñ erini narazılıq aldı. Amma er şeyniñ hayırlısı bardır. Endi insanlarnıñ çoqusı Kiyevde ükümetni zapt etken insanlarnıñ kerçek yüzüni körip oldı. Demek, adаletli cemaatnıñ peyda oluvı içun yol açıldı. Yani, halq öz taqdirini özü belgiley bilecek. Öz iradesini qanuniy yollar ile bildirecek. Halq ve tiller musaviyligi temelinde qurulacaq ukrain devletiniñ inkişafında iştirak ete bilecek. Öz başına. Milletçi ve banditlersiz. Tank ve BTRsız. Ve bunı Baş istihbarat idaresiniñ müdiriniñ gizli ziyaretleri olmağan vaqıtta etecek», – dep qayd etti Rusiye baş naziri.

Ukrain akimiyeti ve Ğarp memleketleri, şu cümleden AQŞ, cenübiy-şarqiy vilâyetlerde separatistlerniñ numayışlarını Rusiye mahsus hızmetleri idare etkenini tüşüne. Kreml bunı red ete.
XS
SM
MD
LG